www.ferospoj.cz :: Šroub samovrtný EJOT JT2-12 se šestihrannou hlavou, pozinkovaný (30.04.2024 - 18:37)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Šroub samovrtný EJOT JT2-12 se šestihrannou hlavou, pozinkovaný

Šroub samovrtný EJOT JT2, šestihranná hlava, pozinkovaný. Šroub s vlastním vrtákem do kovu a vrtací kapacitou až 12 mm! Vrtací kapacita je udávána jako maximální tloušťka připojovaného materiálu a maximální tloušťka konstrukce (např. 1 mm plech a 12 mm konstrukce nebo 2 mm plech a 10 mm konstrukce). Tento šroub EJOT pro jednostranné spojování se nejčastěji používá pro upevnění profilovaných plechů na ocelové nosné konstrukce z I nebo U ocelových profilů, přičemž materiál nemusí být předvrtáván.

Spoj je chráněn podložkou s pryží, šrouby jsou povrchově ošetřeny speciální zinkovou úpravou EJOGUARD. Tato úprava se skládá ze čtyř vrstev (uhlíková ocel, zinkovaná vrstva, organický povlak, dotěsnění povrchu), které zaručují ochranu proti korozi. Délka šroubu je udávána jako délka včetně vrtáku. Mimo jiné u samovrtného šroubu značky EJOT si můžete vybrat variantu s předmontovanou těsnící podložkou V16 s EPDM, která je vyrobena z oceli a je pozinkovaná anebo bez ní.

Rozměry samovrtného šroubu naleznete výše, v rozměru je také definován údaj o tzv. svěrné tloušťce. Svěrnou tloušťkou se rozumí součet tlouštěk všech materiálů, které musí mezi sebou samovrtný šroub pevně spojit, tj. včetně stavebního dílu v podobě nosné konstrukce.
V praxi se minimální délka závitotvorného šroubu stanoví jako součet tlouštěk všech upevňovaných materiálů +20 mm. Výsledkem je nutná délka šroubu, která zohledňuje tloušťku těsnící podložky s elastomerem, náběh závitu i montážní nerovnosti.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Šroub samovrtný EJOT JT2-12 se šestihrannou hlavou, pozinkovaný naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!