www.ferospoj.cz :: Plotovky plastové s půlkulatou hlavou, barva hnědá (25.04.2024 - 14:06)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Plotovky plastové s půlkulatou hlavou, barva hnědá

Bezúdržbové plastové plotovky z traplastu

Plastové plotovky s půlkulatou okrasnou hlavou od českého výrobce TRANSFORM jsou vyráběny jako masivní profily s přitažlivým vzhledem a patří k nejprodávanějším produktům při stavbě plotu. Tyto plotovky hnědé barvy jsou vyráběny z materiálu Traplast, který vzniká z recyklovaných plastů. Traplast je moderní materiál s řadou praktických vlastností pro použití v náročných podmínkách. Nároky na údržbu jsou minimální a životnost téměř neomezená.

Vlastnosti plastových plotovek s půlkulatou hlavou

Plastové plotovky Transform v hnědé barvě není nutné natírat a jejich značnou výhodou je odolnost vůči hnití, korozi, mrazu a povětrnostním vlivům. Klíčovými vlastnostmi plastových plotovek jsou nenasákavost, barevná stálost a odolnost k běžným chemikáliím. Vzhled profilů se tak i po letech zásadně nemění. Plastové plotovky se snadno čistí a opracovávají dle potřeby (řezání, vrtání), nepopraskají a nevyžadují v podstatě žádnou údržbu. Nízká hmotnost plotovky Vám umožní snadnou manipulaci s výrobkem. S ohledem na šířku latě a doporučený rozestup potřebujete do jednoho běžného metru cca 10 ks plotovek.

Montáž plastových plotovek s půlkulatou hlavou

Montáž plotovek k příčným nosným profilům není složitá a lze ji snadno zvládnout svépomocí. Při montáži celoplastových plotovek s půlkulatou hlavou je nutné počítat s dostatečnou dilatační vůlí, protože plast má velkou tepelnou roztažnost, která je zde vyšší než u dřeva a kovu. Plotovky je tak vždy třeba předvrtat vrtákem většího průměru, než je průměr spojovacího prvku.

Možnosti upevnění plotovek na příčník z jeklu:

Montáž plotovek pomocí vratového šroubu s maticí
Tato varianta nabízí nejpevnější spoj díky robustnosti a vlastnostem šroubu. Průměr doporučujeme M6 a délku volte dle síly plotovky, šířky jeklu, podložky a matice. Plastové plotovky mají velkou tepelnou roztažnost, takže i v případě použití šroubů je nutné plotovku předvrtat o cca 2 mm větším vrtákem, než je průměr šroubu. Následně provrtejte obě stěny jeklu vrtákem do kovu. Nezapomeňte pod matici použít podložku a po instalaci plotovky matici nedotahujte "úplně na sílu".

+ nejpevnější spoj
+ v případě potřeby lze snadno rozebrat z vnitřní strany
+ z vnější strany je spoj nerozebíratelný
- náročnější montáž kvůli nutnosti provrtání jeklu z obou stran

Montáž plotovek pomocí samovrtného TEX šroubu
Časově i materiálově nejméně náročný způsob montáže plotovek. Přestože je šroub samovrtný, plotovku je opět nutné předvrtat cca o 2 mm větším vrtákem, než je průměr TEXu. Pokud zvolíte nerezový TEX šroub, je nutné předvrtat i jekl. 

+ nejrychlejší montáž
+ nepotřebujete další materiál
- bez předvrtání plotovky větším průměrem vrtáku může dojít k "ustřelení" šroubu

Montáž plotovek pomocí trhacích nýtů
Hliníkové trhací nýty jsou pohledově nejméně rušivé. Vytvoříte nerozebíratelný spoj s dlouhou životností. Doporučujeme zvolit průměr 4,8 mm a délku 35 mm. Plotovku je i v tomto případě nutné kvůli dilataci předvrtat vrtákem o průměru 5,5 mm.

+ nerozebíratelný spoj
+ dobrý a nerušivý vzhled
- nutnost použít nýtovací kleště

 

Barevné provedení a stálost
Výrobky jsou probarveny ve hmotě, mohou obsahovat jinobarevné skvrny do velikosti plochy 1 cm². Jednotlivé dodávky (výrobní šarže) se od sebe mohou barevně odlišovat. Vzhledem k použité surovině není možné u světlých barev (cihlová, šedá) zcela zaručit stejný barevný odstín ani u jednotlivých výrobních šarží. Účinkem povětrnostních vlivů dochází u výrobků z Traplastu™ ke změně jejich původního zbarvení do světlejších odstínů, tzv. patině. Tyto barevné změny nemohou být předmětem reklamace.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Plotovky plastové s půlkulatou hlavou, barva hnědá naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!