www.ferospoj.cz :: Patka sloupku pevná PMF, černá (28.04.2024 - 12:32)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Patka sloupku pevná PMF, černá

PATKA SLOUPKU Pmf pevná, ČERNÁ

Kotevní patka je vyrobena z oceli a je černě lakována. Tento kotevní prvek se používá na již hotovou betonovou plochu. Kotevní patka sloupku není výškově nastavitelná. Základ musí být výškově vyrovnán. Patka má plochou horní i spodní desku a slouží ke kotvení čtvercových a obdélníkových sloupů. Moderní černá barva skvěle doplní černé prvky na Vašem domě. Slaďte si pergolu s domem díky estetickým kotevním prvkům.

Použití kotevní patky

Kotevní patka se používá ke kotvení tlačných sloupů a pilířů. V praxi se nejčastěji jedná o dřevěné trámky/hranoly pro konstrukci různých přístřešků, pergol, zahradních domkůparkovacích stání apod.

Kotvení dřevěného sloupku

Montáž patky vyžaduje vrtání otvoru zespodu sloupu. Doporučujeme použít speciální hadovitý vrták do dřeva o průměru závitové tyče patky. Patku pak zasunete přečnívající částí závitové tyče do vyvrtaného otvoru. Z tohoto důvodu doporučujeme o něco delší patku, než budete reálně potřebovat. Zespodu pak přichytíte sloup ještě pomocí konstrukčních vrutů nebo konvexních hřebíků. Obyčejné vruty do dřeva nejsou vhodné z důvodu nedostatečné pevnosti, a proto doporučujeme použití těch konstrukčních/stavebních.

Montáž kotevní patky do betonu

Po správném a přesném vyměření místa instalace se samotná patka přikotví k podkladu. Kotvení k podkladu se provádí až po připevnění ke dřevěnému sloupu. Doporučujeme patku kotvit přímo do betonu, takže pokud máte na betonové desce/patce ještě dlažbu, je nutné prodloužit kotvení až do betonové části, samotná dlažba není pro patku dostatečnou oporou.

K montáži budete potřebovat vrták do betonu a kotevní materiál. Zde máte možnost volby:

Od způsobu kotvení se pak odvíjí pevnost spoje. Na mohutnější konstrukce a větší počet děr doporučujeme chemickou kotvu v kombinaci se závitovou tyčí (svorníkem) a matkou.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Patka sloupku pevná PMF, černá naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!