www.ferospoj.cz :: Patka kotevní zaoblená, polootevřená, pozinkovaná (29.04.2024 - 00:07)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Patka kotevní zaoblená, polootevřená, pozinkovaná

POLOOTEVŘENÁ ZAOBLENÁ KOTEVNÍ PATKA

Kotevní patka zaoblená polootevřená je vyrobena z oceli s povrchovou úpravou bílý galvanický zinek. Slouží k pevnému ukotvení různých druhů stavebních konstrukcí a dřevostaveb do podkladu. Nejčastěji se používají při kotvení dřevěných konstrukcí (výhradně čtvercové trámy, hranoly) do betonu pomocí konvexních hřebíků, konstrukčních vrutů a vrutů do tesařského kováníKotevní patky využijete zejména, pokud plánujete stavit pergolu, altán, terasu či garážové stání.

Použití zaoblené kotevní patky

Kotevní patka slouží ke snadnému ukotvení dřevěných sloupů konstrukcí a dřevostaveb čtvercového průřezu do betonu.

Montáž kotevní patky

Očistěte povrch podlahy, terasy, podezdívky, apod. a umístěte na potřebné místo ocelovou patku, vyznačte a vyvrtejte do podkladu otvory a umístěte do nich vhodné kotvy (dle typu podkladu). Patku vyrovnejte a důkladně zafixujte. Vložte sloupek do patky a zafixujte ho. Sloupek musí být fixovaný do ocelové patky v místě originálních fixačních otvorů v patce. K tomu použijte: nerezové vruty a šrouby s matkou. Před dotažením vrutů/šroubů zkontrolujte vodováhou svislost sloupku.

Po správném a přesném vyměření místa instalace se samotná patka přikotví k podkladu. Doporučujeme ji kotvit přímo do betonu. Pokud máte na betonové desce/patce ještě dlažbu, je nutné prodloužit kotvení až do betonové části, samotná dlažba není pro patku dostatečnou oporou.

K montáži budete potřebovat vrták do betonu a kotevní materiál. Zde máte možnost volby:

Od způsobu kotvení se pak odvíjí pevnost spoje. Na mohutnější konstrukce a větší počet děr doporučujeme chemickou kotvu v kombinaci se závitovou tyčí (svorníkem) a matkou.

Kotvení dřevěného sloupku

Při kotvení trámku máte několik možností a způsob se bude odvíjet od zamýšlené konstrukce, především pak její hmotnosti a velikosti.

Obyčejné vruty do dřeva nejsou vhodné z důvodu nedostatečné pevnost ve "střihu", a proto doporučujeme použití těch konstrukčních.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Patka kotevní zaoblená, polootevřená, pozinkovaná naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!