www.ferospoj.cz :: Patka kotevní zaoblená, černá (28.04.2024 - 23:07)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Patka kotevní zaoblená, černá

ZAOBLENÁ Kotevní patka

Kotevní patka zaoblená slouží k pevnému ukotvení různých druhů stavebních konstrukcí a dřevostaveb do podkladu. Nejčastěji se používají při kotvení dřevěných konstrukcí (trámy, hranoly) do již hotového betonu. Kotevní patky využijete zejména, pokud plánujete stavit pergolu, altán, terasu či garážové stání.  Moderní černá barva skvěle doplní černé prvky na Vašem domě. Slaďte si pergolu s domem díky estetickým patkám v zaobleném provedení. Touto patkou můžeme ukotvit čtvercové i obdelníkové průřezy sloupků.

Použití zaoblené kotevní patky

Kvalitní ocelová kotevní patka pro univerzální použití na zahradě, ve stavebnictví, nebo i při stavbě plotu. Je vhodná pro plotové sloupky, pergoly, terasy, informační tabule, garážová stání.
Patka je určena pro čtvercové i obdelníkové trámky. 

Montáž kotevní patky

Očistěte povrch podlahy, terasy, podezdívky a umístěte na potřebné místo ocelovou patku, vyznačte a vyvrtejte do podkladu otvory a umistěte do nich vhodné kotvy (dle typu podkladu). Patku vyrovnejte a důkladně zafixujte. Vložte sloupek do patky a zafixujte ho. Sloupek musí být fixovaný do ocelové patky v místě originálních fixačních otvorů v patce. K tomu použijte: nerezové vruty a šrouby s matkou. Před dotažením vrutů/šroubů zkontrolujte vodováhou svislost sloupku.

Po správném a přesném vyměření místa instalace se samotná patka přikotví k podkladu. Doporučujeme ji kotvit přímo do betonu. Pokud máte na betonové desce/patce ještě dlažbu, je nutné prodloužit kotvení až do betonové části, samotná dlažba není pro patku dostatečnou oporou.

K montáži budete potřebovat vrták do betonu a kotevní materiál. Zde máte možnost volby:

Od způsobu kotvení se pak odvíjí pevnost spoje. Na mohutnější konstrukce a větší počet děr doporučujeme chemickou kotvu v kombinaci se závitovou tyčí (svorníkem) a matkou.

Kotvení dřevěného sloupku

Při kotvení trámku máte několik možností a způsob se bude odvíjet od zamýšlené konstrukce, především pak její hmotnosti a velikosti.

Obyčejné vruty do dřeva nejsou vhodné z důvodu nedostatečné pevnost ve "střihu", a proto doporučujeme použití těch konstrukčních.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Patka kotevní zaoblená, černá naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!