www.ferospoj.cz :: Patka kotevní univerzální pozinkovaná (29.03.2024 - 01:46)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Patka kotevní univerzální pozinkovaná

Patka kotevní univerzální pozinkovaná

Patka kotevní dekorativní pozinkovaná. Kotevní patka je určena pro kotvení vertikálních stojných trámů k pergolám, garážovým a terasovým přístřeškům a jiným dřevostavbám. Vzhledem k její jednoduché konstrukci a duálnosti se dá použít na uchycení trámu jakéhokoli rozměru (čtvercové i obdelníkové). 

Výhody kotevní patky

Jednoduchá konstrukce kotevní patky umožňuje uchycení různých rozměrů trámků. Velikost jednoduše nastavíte dle potřeby. Připevníte tak obdélníkové i čtvercové trámky. Tvar kotevní patky umožňuje osazení trámu tak, že je bez kontaktu se zemí/betonem, tudíž na dřevěný prvek nepůsobí zemní vlhkost bezprostředně. To zaručuje výrazně vyšší životnost dřevěných trámků. Tvar patky zabraňuje tvorbě dřevokazných plísní a prodlužuje životnost dřeva. V neposlední řadě je samozřejmě důležitá dekorativní úprava kotevního prvku. Originální kotevní patka se tak může stát další ozdobou základů Vaší dřevostavby.

Montáž univerzální patky

Kotevní patka se používá pro kotvení nosných sloupů a pilířů k podkladní konstrukci. Po správném a přesném vyměření místa instalace se samotná patka přikotví k podkladu. Doporučujeme ji kotvit přímo do betonu. Pokud máte na betonové desce/patce ještě dlažbu, je nutné prodloužit kotvení až do betonové části, samotná dlažba není pro patku dostatečnou oporou.

K montáži budete potřebovat vrták do betonu  a kotevní materiál. Zde máte možnost volby:

Od způsobu kotvení se pak odvíjí pevnost spoje. Na mohutnější konstrukce a větší počet děr doporučujeme chemickou kotvu v kombinaci se závitovou tyčí (svorníkem) a matkou.

Kotvení dřevěného sloupku

Při kotvení trámku máte několik možností a způsob se bude odvíjet od zamýšlené konstrukce, především pak její hmotnosti a velikosti.

Obyčejné vruty do dřeva nejsou vhodné z důvodu nedostatečné pevnost ve "střihu", a proto doporučujeme použití těch konstrukčních.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Patka kotevní univerzální pozinkovaná naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!