www.ferospoj.cz :: Patka kotevní, trubka s deskou přivařenou, s prolisem U tvaru (29.03.2024 - 12:19)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Patka kotevní, trubka s deskou přivařenou, s prolisem U tvaru

Kotevní patka s přivařenou spodní deskou, U profil s prolisem

Kotevní patka galvanicky pozinkovaná, s přivařenou spodní deskou 150 x 60 mm a s navařeným U profilem různých rozměrů. Patka je pevná a není tedy výškově nastavitelná. Tato patka se umisťuje na již hotovou základovou desku a je nutné mít všechna kotevní stanoviště ve stejné výšce. Kotevní patka s prolisem  zaručuje, že dřevo nebude v přímém kontaktu se spodní částí patky, tím se výrazně prodlouží životnost trámu.

Použití kotevní patky

Vzhledem k různým variantám vnitřní rozteče U profilu můžete tento kotevní prvek použít na jakýkoliv typ dřevostavby, díky plechu silnému 4 mm a silnému kotevnímu kolíku pod deskou U snese patka i zatížení dřevostavbou s betonovou střešní krytinou apod. Počet kotevních stanovišť je nutné přizpůsobit typu dřevostavby. Rozměrové varianty kotevních patek naleznete výše. V praxi se kotevní patka nejčastěji využívá pro upevnění dřevěných trámků/hranolů pro konstrukci různých pergol, zahradních domků, parkovacích stání, dětských houpaček apod.

Montáž kotevní patky

Po správném a přesném vyměření místa instalace se samotná patka přikotví k podkladu. Doporučujeme podkladový beton min. třídy C16/20 (dříve B20). Pokud máte na betonové desce/patce ještě dlažbu, je nutné prodloužit kotvení až do betonové části, samotná dlažba není pro patku dostatečnou oporou.

K montáži budete potřebovat vrták do betonu a kotevní materiál. Zde máte možnost volby:

Od způsobu kotvení se pak odvíjí pevnost spoje. Na mohutnější konstrukce a větší počet děr doporučujeme chemickou kotvu v kombinaci se závitovou tyčí (svorníkem) a matkou.

Kotvení dřevěného sloupku

Stejně jako u montáže patky do betonu máte i při kotvení trámku několik možností a opět se způsob bude odvíjet od zamýšlené konstrukce, především pak její hmotnosti a velikosti.

Obyčejné vruty do dřeva nejsou vhodné z důvodu nedostatečné pevnost ve "střihu", a proto doporučujeme použití těch konstrukčních.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Patka kotevní, trubka s deskou přivařenou, s prolisem U tvaru naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!