www.ferospoj.cz :: Patka kotevní, čtvercového průřezu otevřená, pozinkovaná, PSP DX (27.04.2024 - 05:38)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Patka kotevní, čtvercového průřezu otevřená, pozinkovaná, PSP DX

Kotevní patka S ČTVERCOVÝM PRŮŘEZEM

Kotevní patka se čtvercovým průřezem je vyrobena z oceli a pozinkována. Slouží k pevnému ukotvení různých druhů stavebních konstrukcí a dřevostaveb do podkladu. Používá se pro kotvení čtvercových a obdélníkových sloupů do betonu pomocí konstrukčních vrutů a vrutů do tesařského kování. Kotevní patky využijete zejména, pokud plánujete stavit pergolu, altán, terasu či garážové stání.

Montáž kotevní patky

Patka je v tomto případě uzavřená pouze ze 3 stran a z tohoto důvodu je ideální například pro montáže, kde se počítá s ukotvením trámu na zeď. Je vhodným kotvícím prvkem v případě uchycení konstrukce, která se opírá o stěnu či má celkově nižší nosnost. Po správném a přesném vyměření místa instalace se samotná patka přikotví k podkladu.

K montáži budete potřebovat vrták do betonu a kotevní materiál. Zde máte možnost volby:

Od způsobu kotvení se pak odvíjí pevnost spoje. Na mohutnější konstrukce a větší počet děr doporučujeme chemickou kotvu v kombinaci se závitovou tyčí (svorníkem) a matkou.

Kotvení dřevěného sloupku

Stejně jako u montáže patky do betonu máte i při kotvení trámku několik možností a opět se způsob bude odvíjet od zamýšlené konstrukce, především pak její hmotnosti a velikosti.

Obyčejné vruty do dřeva nejsou vhodné z důvodu nedostatečné pevnost ve "střihu", a proto doporučujeme použití těch konstrukčních.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Patka kotevní, čtvercového průřezu otevřená, pozinkovaná, PSP DX naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!