www.ferospoj.cz :: Kamenný koberec PerfectSTONE, Den Braven (25.04.2024 - 00:28)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Kamenný koberec PerfectSTONE, Den Braven

Kamenný koberec PerfectSTONE od značky Den Braven zaručuje pevný, přírodní a jednolitý vzhled finálního povrchu z říčních nebo mramorových kamínků spojených epoxidovou pryskyřicí bez spár. Kamenný koberec lze využít na modernizaci nebo vytvoření nových exteriérových ploch – chodníků, teras, balkonů, schodišť a okolí bazénů. Pokládku lze aplikovat i na ne zcela rovný povrch a na různé typy zpevněných ploch (beton, asfalt, zámková dlažba). Aplikace je možná i v interiéru – zejména do kuchyní, koupelen, chodeb, obývacích pokojů nebo zimních zahrad (doporučená tloušťka 6–30 mm). Pro svou vysokou pevnost a mechanickou odolnost je vhodný i pro frekventované průjezdy automobilů (min. tloušťka vrstvy 30 mm). Slouží tak pro úpravu příjezdových cest, vjezdů nebo garážových stání. Je odolný proti mrazu a zatížit ho lze již 24 hodin od pokládky. V nabídce je množství barevných variant kamínků. Jedno balení obsahuje 25 kg kamínků.

Pro instalaci kamenného koberce je nutné použití penetrace (ke zpevnění a sjednocení savosti povrchu), hydroizolace (pro exteriér - tekutá lepenka ve 2-3 vrstvách), epoxidového pojiva (nezbytně nutné pro aplikaci kamenného koberce) , plniče pórů (pro interiérové aplikace) a jako pomůcky pro pohodlnou manipulaci poslouží zednické hladítko, zednická lžíce, stahovací lať (při použití na větší plochy), míchadlo a metla, míchací vědro, pracovní rukavice a lemovací lišty k ukončení povrchu.

Podívejte se na montážní video, jak aplikovat kamenný koberec svépomocí:

Mezi výhody finálního efektu kamenného koberce patří mrazuvzdornost, jednoduchá údržba po celý rok a jednolitý, přírodní povrch bez spár. Dekorativní povrch má dobré protiskluzové vlastnosti a nedochází na něm k vytváření louží.

Ke kamínkům je nutné objednat i epoxidové pojivo
Bez pojiva není možné kamenný koberec položit!

 Typy finálního povrchu:

  • otevřená struktura - používá se především v exteriéru, kde umožní průchod vody do podkladu / spádem z podkladu. Takový povrch má přírodní vzhled a díky dobrým protiskluzovým vlastnostem se používá hlavně kolem bazénů, na schodech a terasách.
    Otevřené struktury docílíte smícháním složky B, složky A a kameniva v poměru 0,41 : 0,95 : 25. Takový povrch se již dále neupravuje.

  • uzavřená struktura - používá se zpravidla v interiérech, povrch je velmi hladký bez pórů. Koberec nepropouští vodu a je tak možné jej využít i v kontaktu s vodou (sprchové kouty).
    Uzavřené struktury docílíte smícháním složky B, složky A a kameniva v poměru 0,41 : 0,95 : 25 a následným zalitím plničem pórů (2 vrstvy). Pro sprchové kouty je nutné plnič pórů přetřít ještě epoxidovým pojivem.

 

Rádi Vám spočítáme celkovou spotřebu pojiva i kamení pro Váš kamenný koberec. V případě potřeby nám zašlete poptávku na email poptavky@obchodprodilnu.cz.
Uveďte nám celkovou plochu kamenného koberce, jeho výšku, vybraný druh kamení a požadovanou strukturu (otevřená, polouzavřená a uzavřená).
Dodací doba je zpravidla 1 týden od objednání. 

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Kamenný koberec PerfectSTONE, Den Braven naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!