www.ferospoj.cz :: Gumoasfalt DN 350 X-TREME, Den Braven (28.04.2024 - 05:13)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Gumoasfalt DN 350 X-TREME, Den Braven

Gumoasfalt DN 350 X-TREME, Den Braven

Gumoasfalt DN 350 X-TREME, Den Braven je disperze asfaltů modifikovaných syntetickým kaučukem k použití na suché a mírně vlhké podklady. Díky tixotropním vlastnostem je možno nanášet Gumoasfalt na podklad s libovolným sklonem. Hydroizolační nátěr ze svislého povrchu nestéká ani při vysoké teplotě +100 °C, a naopak při nízkých teplotách si zachovává elasticitu. Je odolný vůči působení atmosférických vlivů, slabým kyselinám a zásadám a působení agresivních látek obsažených v zemi. Gumoasfalt DN 350 lze použít i v bezprostředním kontaktu s polystyrénem, nenarušuje jeho strukturu. Mezi výhody patří rychlé schnutí, nátěr je voděodolný již po 12 hodinách od aplikace. Není třeba se obávat kontaktu s polystyrenem, lze využít i na svislé stěny a nehrozí stékání. Nátěr neobsahuje rozpouštědla a je odolný vůčí slabým kyselinám a zásadám.

Použití

Podklad musí být pevný, soudružný, vyzrálý a zbavený volných částic a prachu. Musí být zbaven mastnoty a olejů. Staré lepenkové krytiny – podklad musí být bez jakýchkoli nečistot (prach, rez), bez ostrých hran a stojaté vody. Nesmí být zmrzlý nebo pokryt jinovatkou, může být mírně vlhký. Je nutno odstranit staré křehké a olupující se vrstvy se slabou přilnavostí. 
Betonový podklad a zdivo – zdivo musí být opatřeno omítkou, je třeba odstranit prach, ostré hrany, veškerá nevyplněná místa podkladu (propadliny, trhliny apod.) těsně zaspárujte nebo vyplňte. Povrch s pórovitou strukturou vyrovnejte cementovou maltou. Jakékoliv rohy (vzájemné kontakty stěn, kontakty stěn se základovým pásem apod.) je nutno zaoblit. Nové omítky a betony musí být vyzrálé. Podklad před nanášením Gumoasfalt DN 350 opatřete penetračním nátěrem. V případě použití Gumoasfalt DN 350 v době velkého horka je nutno před zahájením prací podklad navlhčit a chránit proti přímému slunci. Z nářadí budete potřebovat míchadlo, pokrývačský kartáč, pokrývačský štětec, stěrku, štětku a malířský váleček. Kompletní návod k pracovnímu postupu naleznete ZDE.

Vlastnosti

  • rychlé schnutí – voděodolný už po 12 hodinách
  • velice pružný
  • bezpečná v kontaktu s polystyrenem
  • i na svislé stěny, nestéká při +100 °C
  • bez obsahu rozpouštědel
  • odolná vůči slabým kyselinám a zásadám
  • na suchý i vlhký podklad

 

Varování

Vyhýbejte se při aplikaci silně prosluněným plochám. Nanesenou vrstvu chraňte před intenzivním vysoušením, srážkami, mlhou a mrazem. Výrobek není určen k tmelení dilatačních spár. Do hmoty nepřidávejte žádné látky, lehce lze přiředit pitnou vodou. Neslouží jako antikorozní ochrana, plechů a ocelivých konstrukcí, ty je třeba opatřit antikorozním nátěrem. Materiál nepoužívejte na dehtové lepenky, dehty a střešní krytiny z ondulinu.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Gumoasfalt DN 350 X-TREME, Den Braven naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!