www.ferospoj.cz :: Fólie střešní difuzní, kontaktní, GUTTAFOL DO 165 Metal (25.04.2024 - 18:26)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Fólie střešní difuzní, kontaktní, GUTTAFOL DO 165 Metal

Kontaktní fólie Guttafol DO 165 Metal je speciální 4-vrstvá ventilační a separační difúzní fólie pro vytvoření doplňkové hydroizolační vrstvy pod falcovanou plechovou krytinou. Kontaktní fólie se skládá z pevných polypropylenových textilií, vodotěsného filmu a 8 mm silné ventilační a separační rohože.

Tato kontaktní fólie spolehlivě odvádí případný kondenzát vznikající na spodní straně plechové krytiny a tím jí chrání před vznikem koroze. Zároveň zabezpečuje odvětrání vodních par procházejících střešním pláštěm z interiéru, např. z důvodu nedokonale provedené parotěsnící vrstvy.

Výhody:
  • chrání krytinu před korozí
  • spolehlivý odvod kondenzátu ze spodní strany krytiny
  • tlumí hluk dopadajícího deště
  • nadstandardní pevnost ventilační rohože
  • vysoká paropropustnost
 

Paropropustná fólie

 
 
 
 
 
 
 
 

Návod

Střešní paropropustná kontaktní fólie Guttafol se pokládají od spodu rovnoběžně s okapem na krokve, a parozábrany případně na bednění napnuté tak, aby nedošlo k pronesení. Spodní okraj kontaktní fólie končí na okapovém plechu. Paropropustná kontaktní fólie se rozvíjí tak, jak je navinutá na roli –„nepodtáčí se", případný potisk směřuje ke krytině. Minimální horizontální i vertikální přesahy fólií jsou 10 cm. Podélné přesahy bývají na fóliích vyznačeny tištěnými linkami. Při nižším sklonu střechy (méně než 22°) doporučujeme zvětšit přesahy na 20 cm. Vertikální přesahy musí být umístěny na krokvích a zajištěny kontralatěmi. Přesahy difuzní fólie kontaktní doporučujeme slepit oboustrannou páskou, případně i přelepit jednostrannou páskou - PODSTŘEŠNÍ.

Při montáži střešních fólií je nutné zajistit řádné odvětrání střešního pláště:
- prostor pro odvětrání mezi fólií a krytinou vymezit kontralatěmi o normou dané tloušťce,
- ponechat dostatečný prostor pro vstup vzduchu u okapního a výstup u hřebenového okraje střechy,
- ponechat dostatečný prostor pro proudění vzduchu pod krytinou po celé ploše střešního ramene. 

Prodej paropropustných fólií je realizován v ucelené rozměrové řadě. Jednotlivé varianty, základní technická data, aktuální ceny a dostupnosti naleznete výše. Na všech sloupcích v tabulce variant, které obsahují zelenou šipku, je možné filtrovat technická data. To Vám dává možnost lépe vyhledat konkrétní rozměr, průměr, délku či jiný parametr.
Je-li aktuální dostupnost některé z výše nabízených variant Na dotaz či potřebujete-li do Vašeho projektu rozměr, který se v tabulce výše nenachází, poptejte nás prosím. V co nejkratší lhůtě se Vám pokusíme poskytnout cenovou nabídku / zpětné info.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Fólie střešní difuzní, kontaktní, GUTTAFOL DO 165 Metal naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!