www.ferospoj.cz :: Botka kotevní kruhová (19.04.2024 - 05:27)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Botka kotevní kruhová

BOTKA KOTEVNÍ KRUHOVÁ

Kruhová kotevní botka je ideální kotevní prvek pro dřevěné kulaté sloupy a trámy. Pomocí navařené základny se stabilně ukotví k již hotové základové desce. Pro upevnění dřevěné kulatiny jsou pak k dispozici čtyři otvory přímo v kruhové objímce. Botka je z důvodu vyšší odolnosti vůči korozi žárově pozinkována.

Použití kotevní botky

Kotevní botka se nejčastěji používá ke kotvení nosných sloupů a pilířů. V praxi se nejčastěji jedná o kotvení dřevěných sloupků a kulatin pro konstrukci různých přístřešků, pergol, zahradních domků, parkovacích stání apod.

Montáž kotevní botky

Po správném a přesném vyměření místa instalace se samotná botka přikotví k podkladu. Doporučujeme ji kotvit přímo do betonu. Pokud máte na betonové desce/patce ještě dlažbu, je nutné prodloužit kotvení až do betonové části, samotná dlažba není pro patku dostatečnou oporou.

K montáži budete potřebovat vrták do betonu o průměru 12/14 mm a kotevní materiál. Zde máte možnost volby:


Od způsobu kotvení se pak odvíjí pevnost spoje. Na mohutnější konstrukce a větší počet děr doporučujeme chemickou kotvu v kombinaci se závitovou tyčí (svorníkem) a matkou.

Kotvení dřevěného sloupku

Stejně jako u montáže patky do betonu máte i při kotvení trámku několik možností a opět se způsob bude odvíjet od zamýšlené konstrukce, především pak její hmotnosti a velikosti.


Obyčejné vruty do dřeva nejsou vhodné z důvodu nedostatečné pevnost ve "střihu", a proto doporučujeme použití těch konstrukčních.

Dřevěné sloupky můžete také do země přikotvit pomocí kotevních patek, které jsou velmi spolehlivé, zajistí pevné a stabilní uchycení a lze je využít prakticky v jakémkoliv terénu.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Botka kotevní kruhová naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!