www.ferospoj.cz :: Kotva chemická polyesterová MIT-SPE, MUNGO (28.03.2024 - 11:02)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Kotva chemická polyesterová MIT-SPE, MUNGO

Chemická polyesterová malta MIT-SP, výrobce MUNGO. Vysoce účinná rychle tvrdnoucí chemická malta bez obsahu styrénu (obsahuje polyesterovou pryskyřici a cement) v uzavíratelné kartuši pro beton a zdivo. Kartuše je dodávána společně s jedním směšovačem pro možnost kotvit na více "etap" (další směšovače je možné dokoupit). Pro kartuši o objemu 400 ml potřebujete speciální vytlačovací pistoli na chemické kotvy, pro 300 ml kartuši postačí obyčejná vytlačovací pistole na silikon.

Pro komfortnější kotvení se tato chemická malta vyznačuje delší dobou zpracování i při vyšších teplotách okolí. Chemická malta Mungo je vhodná pro kotvení s použitím roxorů (závitové kolíky jsou výše mezi souvisejícími produkty).

Ideální pro montáž v děrovaných cihlách s použitím plastového pouzdra či kovového sítka.

I přes na první pohled vyšší pořizovací náklady se v přepočtu na jednu kotvu jedná o velmi ekonomickou variantu kotvení (viz. fotogalerie). Spoj je navíc tzv. statický (u mechanických plášťových a svorníkových kotev je beton či jiný materiál namáhán dynamicky a při kotvení je tak nutné dodržovat minimální vzdálenosti kotev a požadavky na pevnost betonové směsi), takže zejména při domácích projektech nejsou na konstrukční beton kladeny tak vysoké nároky z hlediska jeho pevnosti. 

Více dalších informací (např. co s chem.maltou kotvit a do čeho) najdete v příloze ke stažení.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Kotva chemická polyesterová MIT-SPE, MUNGO naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!