www.ferospoj.cz :: Kotva chemická, VINYLESTER SF, Silver Line (29.03.2024 - 14:40)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Kotva chemická, VINYLESTER SF, Silver Line

chemická kotva vinylester sf, silver line

Dvousložková chemická kotva na bázi epoxy-akrylátových pryskyřic je "tekutá hmoždinka" od výrobce Den Braven. Kotvení pomocí chemické malty umožňuje kotvení bez rozpěrných sil na okolní materiál. Tuhne velmi rychle a jelikož neobsahuje styren, je možné ji použít i v interiéru.

Použití chemické kotvy

Chemickou kotvy využijete všude tam, kde byste použili hmoždinky. Narozdíl od nich je však chemické kotvení vhodné do většiny materiálů a zpravidla umožňuje i větší zatížení. Použít je můžete při kotvení závitových tyčí, šroubů a svorníků. Nejčastěji se používá na mechanické upevňování konstrukcí, garážových vrat, zavěšování předmětu apod.

Do jakých materiálů je vhodná?

Tato chemická kotva je vhodná do betonu, tvárnic, plného zdiva i dutých cihel. Do dutých materiálů je však nutné použít plastové nebo kovové sítko. Není vhodné, aby bylo místo kotvení trvale pod vodou a nedoporučujeme ani aplikaci na PP, PE a teflon.

Návod na aplikaci chemické kotvy

Aplikace chemické kotvy vyžaduje trochu práce navíc oproti hmoždinkám. Vyvrtaný otvor se musí důkladně vyčistit - pumpičkou nebo kartáčkem. Následně aplikujete chemickou kotvu pomocí přiložené míchací špičky do otvoru.
Při kotvení do plných materiálů zaplníte otvor z cca 1/3 až 1/2. Používejte pro vytlačování speciální pistoli na chemickou kotvuDo dutých materiálů použijte zmíněné sítko a zaplňte ho celé.Kotvený prvek poté do otvoru pomalu vsuňte otáčivým pohybem.

Opětovné použití chemické kotvy

Pokud po dokončení práce chemickou kotvu zavřete původním uzávěrem, můžete ji opětovně použít. Nepůjde to však s původním míchadlem a budete si muset zakoupit náhradní špičky.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Kotva chemická, VINYLESTER SF, Silver Line naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!