www.ferospoj.cz :: Kotva chemická ARCTIC SF, zimní, Den Braven (26.04.2024 - 07:28)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Kotva chemická ARCTIC SF, zimní, Den Braven

Chemická kotva ARCTIC SF 

Zimní verze vinyesterové chemické kotvy od výrobce Den Braven. Její speciální složení umožňuje aplikaci při teplotách až do -20 °C. Kotvení lze provádět i ve vodou zatopených otvorech (bez námrazy). Tato chemická kotva neobsahuje styren, takže ji lze použít i v interiéru (bez typického zápachu). Vinylesterové složení kotvě zase dodává vysokou pevnost i pro extrémní zatížení

Použití chemické kotvy

Chemická kotva DEBBEX ARCTIC SF lze použít do většiny stavebních materiálů (beton, tvárnice, plná i dutá cihla, kámen a pórobeton). Jediné materiálové omezení je u PE, PP a teflonu. Zároveň se nedoporučuje používat u otvorů vrtaných diamantovým vrtákem.

Kotvení je možné provádět pomocí závitových tyčí průměrů M8 až M30 a betonářských tyčí (roxorů) o průměru 8 až 32 mm. Samozřejmostí je certifikace ETA.

Nejběžnější způsoby využití chemické kotvy:

  • kotvení zábradlí
  • kotvení regálů
  • mechanické upevňování garážových vrat, výloh apod.
  • kotvení závitových tyčí a roxorů
  • kotvení v mrazírenském průmyslu s požadavkem na nízkou aplikační teplotu


Návod na aplikaci chemické kotvy

Vyvrtaný otvor správného průměru je nutné důkladně vyčistit (ideálně kartáčkem a profouknout pumpičkou).  Chemická kotva se aplikuje pomocí speciální vytlačovací pistole tak, že špičkou kartuše začínáme chemii vytlačovat ze dna otvoru, kdy zaplníme přibližně 1/3 až 1/2 hloubky otvoru. Při aplikaci do dutého materiálu je nutné použití plastového nebo kovového sítka a otvor se vyplňuje celý. Poté je možné do otvoru krouživým pohybem zasunout kotvený předmět. Před zatížením počkejte na úplně vytvrzení chemické kotvy. 

Po aplikaci je chemickou kotvu možné použít znovu, ale je nutné zakoupit novou aplikační špičku (míchadlo).

 Použití chemické kotvy v dutých materiálech:

 

Použití chemické kotvy na kotvení TV na zeď:

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Kotva chemická ARCTIC SF, zimní, Den Braven naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!