www.ferospoj.cz :: Vrut terasový, nerez ocel AISI 410, torx drážka, zápustná malá hlava (29.03.2024 - 14:03)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Vrut terasový, nerez ocel AISI 410, torx drážka, zápustná malá hlava

Nerezové terasové vruty s redukovanou zápustnou hlavou jsou vyrobeny z kalené oceli AISI 410. Tento materiál je pevný a velmi odolný vůči korozi. Konstrukce terasových vrutů výrazně usnadňuje jejich aplikaci do dřeva, proto se často používají při montážích velkého počtu spojů. Terasové vruty mají menší zápustnou hlavu čočkovitého tvaru, díky které nebudou vyčnívat z materiálu a zajistí tak estetický pohledový spoj. Zapuštění vrutu do dřeva usnadňuje drážkování ze spodní strany hlavy vrutu.

Terasový vrut je opatřen hlavou s drážkou TORX, která zajišťuje snadné přenesení vysokých kroutících momentů a také minimalizuje vyklouznutí šroubovacího nástavce. V kombinaci s TORX drážkou se pro montáž používají TORX bity. Vrut má částečný závit s frézovacím segmentem a řezný břit na špičce. Frézovací segment snižuje tření na dříkové části vrutu a riziko naštípnutí materiálu, řezný břit usnadňuje proniknutí do materiálu a snadné, rychlé a přesné zahloubení vrutu.

Nerezové terasové vruty jsou díky svým vlastnostem ideální volbou pro použití ve venkovním prostředí pro montáž dřevostaveb. Díky zakalení lze terasové vruty použít bez předvrtání (do měkkých dřevin), ale do tvrdších dřevin je vhodnější předvrtávat z důvodu odebírání materiálu a snížení tlaku na redukovanou hlavu vrutu. Je potřeba dávat pozor při aplikaci terasových vrutů z tvrzené nerezové oceli do dřevin s vysokým obsahem tříslovin (dub, akát, exotická dřeva), spoj nerezne, ale může dojít k jeho ztmavnutí a vzniku skrvn okolo hlavy vrutu. Při montáži neznámých dřevin je vhodné provést aplikační zkoušku. 

Použití terasových vrutů AISI 410

  • terasy, altány, pergoly
  • větrané fasády
  • dřevěné obklady
  • zahradní nábytek

Výhody terasových vrutů AISI 410

  • vysoká pevnost
  • odolnost vůči korozi
  • možnost použití bez předvrtání
  • vytvoří estetický spoj
  • snadné zavrtání díky konstrukci vrutu

Prodej nerezových terasových vrutů je realizován v ucelené rozměrové řadě. Jednotlivé varianty, základní technická data, aktuální ceny a dostupnosti naleznete výše. Na všech sloupcích v tabulce variant, které obsahují zelenou šipku, je možné filtrovat technická data. To Vám dává možnost lépe vyhledat konkrétní rozměr, průměr, délku či jiný parametr.

Je-li aktuální dostupnost některé z výše nabízených variant Na dotaz či potřebujete-li do Vašeho projektu rozměr, který se v tabulce výše nenachází, poptejte nás prosím. V co nejkratší lhůtě se Vám pokusíme poskytnout cenovou nabídku / zpětné info.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Vrut terasový, nerez ocel AISI 410, torx drážka, zápustná malá hlava naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!