www.ferospoj.cz :: Vrut pro dřevěné konstrukce, RAPI-TEC SK PLUS (20.04.2024 - 10:36)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Vrut pro dřevěné konstrukce, RAPI-TEC SK PLUS

Vruty pro dřevěné konstrukce RAPI-TEC SK PLUS jsou vyrobeny z vysokopevnostní oceli. Tento materiál dodává vrutům vyšší pevnost a tvrdost. Povrchová úprava galvanický zinek dodává vrutu základní odolnost vůči korozi. Konstrukce těchto vrutů zajišťuje vysokou pevnost spojů a také výrazně usnadňuje jejich aplikaci do dřeva. Vruty RAPI-TEC SK PLUS mají talířovou hlavu, která zajišťuje vyšší svěrnou sílu ve spoji.

Vruty jsou opatřeny hlavou s drážkou TORX, která zajišťuje snadné přenesení vysokých kroutících momentů a také minimalizuje vyklouznutí šroubovacího nástavce. V kombinaci s TORX hlavou se používají pro montáž TORX bity. Vrut má částečný závit s frézovacím segmentem a řezný břit na špičce. Frézovací segment snižuje tření na dříkové části vrutu a riziko naštípnutí materiálu, řezný břit usnadňuje proniknutí do materiálu a snadné, rychlé a přesné zahloubení vrutu.

Vruty RAPI-TEC SK PLUS naleznou využití všude tam, kde vznikají konstrukce na bázi dřeva. Díky svým vlastnostem jsou vhodné pro montáž dřevostaveb (pro spoje dřevo-dřevo, kov-dřevo). Používají se do konstrukčního řeziva, OSB a MDF desek, dřevotřísky, překližky a dalších dřevených materiálů. Speciální dvouchodý závit s asymetrickou geometrií napomáhá velmi rychlému šroubování vrutů. Vruty lze díky jejich pevnosti použít bez předvrtání, což urychluje a usnadňuje montáž. Pokud však chcete vytvořit estetický spoj, je vhodnější materiál předvrtat. Předvrtání zajistí odebírání materiálu a snížení tlaku na redukovanou hlavu vrutu.

Použití vrutů RAPI-TEC SK PLUS

  • montáž spojů dřevo-dřevo, kov-dřevo
  • dřevěné konstrukce
  • OSB a MDF desky, překližky


Výhody vrutů RAPI-TEC SK PLUS

  • možnost použití bez předvrtání
  • snadné zavrtání díky konstrukci vrutu
  • vyšší svěrná síla ve spoji

Prodej vrutů RAPI-TEC SK PLUS je realizován v ucelené rozměrové řadě. Jednotlivé varianty, základní technická data, aktuální ceny a dostupnosti naleznete výše. Na všech sloupcích v tabulce variant, které obsahují zelenou šipku, je možné filtrovat technická data. To Vám dává možnost lépe vyhledat konkrétní rozměr, průměr, délku či jiný parametr.

Je-li aktuální dostupnost některé z výše nabízených variant Na dotaz či potřebujete-li do Vašeho projektu rozměr, který se v tabulce výše nenachází, poptejte nás prosím. V co nejkratší lhůtě se Vám pokusíme poskytnout cenovou nabídku / zpětné info.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Vrut pro dřevěné konstrukce, RAPI-TEC SK PLUS naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!