www.ferospoj.cz :: Vrut do sádrokartonu s rámovou hlavou, dvouchodý (28.03.2024 - 16:13)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Vrut do sádrokartonu s rámovou hlavou, dvouchodý

Šrouby do sádrokartonu jsou speciální druh vrutu pro uchycení sádrokartonových desek k předpřipravené nosné konstrukci, či k profilovaným roštům, ke kterým se desky také kotví a to až do tloušťky 2 mm. V současné době se jedná o nejrozšířenější způsob dokončování výstavby interiérových stěn a stropů.

Jedná se o speciální vruty, které umožňují rychlé a pevné připevňování a to především díky tomu, že do tloušťky 0,7 mm se dá vrut využít zcela bez předvrtání. Pro pohon vrutu je k dispozici hluboká drážka PHILIPS (PH) ve tvaru jednoduchého kříže, který zajistí bezproblémové zašroubování. Tento typ drážky je nejpoužívanější, a to především mezi domácími kutily.

Všechny naše varianty jsou povrchově upraveny černým fosfátem, který je elektricky nevodivý a nerozpustný ve vodě či v organických rozpouštědlech. Dále se bez dalších úprav velice hodí jako konverzní povrch pro lakování. Pokud bychom při práci se sádrokartónem použili vruty bez povrchové úpravy, vlivem vzdušné vlhkosti by během krátké doby zkorodovaly a prokreslily by se do malby. Vrut je vyroben s dvouchodým závitem s rámovou hlavou, která zajišťuje zašroubování vrutu tak, že vystupuje nad rovinu spojovaného materiálu. Tento prvek je brán jako okrasný.

Mezi nejdůležitější vlastnosti fosfátu patří:

  • ochrana proti korozi
  • zlepšení přilnavosti laku k povrchu
  • zabraňování podkorodování


Nevíte si rady s tím, zda zvolit vrut do sádrokartonu s dvouchodým nebo jednochodým závitem? Dvouchodý závit má narozdíl od jednochodého dvě šroubovice, a díky tomu se více hodí na přišroubování sádrokartonové desky do ocelové konstrukce (profilu).

Výhody vrutů do sádrokartonu:

dostatečně hluboká drážka pro snadnou montáž
dostatečně ostré špičky pro rychlý náběh do desky
spojování materiálu bez praskání materiálu

Sádrokartonové vruty jsou vhodné pro všechny typy sádrokartonů jako jsou:

Bílý sádrokarton – používá se při oplášťování příček a stropů, ale nehodí se do vlhkého prostředí
Zelený sádrokarton – používá se do koupelen, sprch apod. a to hlavně díky tomu, že tento typ je naimpregnovaný proti vlhkosti
Růžový sádrokarton – používá v budovách kde musí být protipožární ochranu
Modrý sádrokarton – používá se v místnostech kde je potřeba zvuková izolace

Prodej dvouchodého vrutu do sádrokartonu s rámovou hlavou je realizován v ucelené rozměrové řadě. Jednotlivé varianty, základní technická data, aktuální ceny a dostupnosti naleznete výše. Na všech sloupcích v tabulce variant, které obsahují zelenou šipku, je možné filtrovat technická data. To Vám dává možnost lépe vyhledat konkrétní rozměr, průměr, délku či jiný parametr.
Je-li aktuální dostupnost některé z výše nabízených variant Na dotaz či potřebujete-li do Vašeho projektu rozměr, který se v tabulce výše nenachází, poptejte nás prosím. V co nejkratší lhůtě se Vám pokusíme poskytnout cenovou nabídku / zpětné info.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Vrut do sádrokartonu s rámovou hlavou, dvouchodý naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!