www.ferospoj.cz :: Skleník polykarbonátový, LanitPlast DOMIK (25.04.2024 - 12:56)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Skleník polykarbonátový, LanitPlast DOMIK

Skleník polykarbonátový DOMIK

Masivní skleník klasického sedlového tvaru vyrobený z ocelových pozinkovaných profilů 40 × 20 mm o síle 0,85 – 1,05 mm a ze spojovacích profilů 20 × 20 mm. Velkou výhodou tohoto modelu skleníku je to, že ho dodáváme jako jednoduchou stavebnici. Stavba skleníku je pro českého kutila relativně snadná a zvládnou ji dvě až tři osoby. Díky stavbě svépomocí tak máte jistotu, že na jaře nepromeškáte žádné pěstitelské termíny.

Konstrukce zahradního skleníku DOMIK

Masivní ocelový skleník má rozteč nosných profilů 100 cm od sebe a nadstandardní podpěry pro polykarbonát ve střeše i v bočních oknech. Skleník je vyrobený z galvanicky pozinkované ocelové obdélníkové trub­ky o průřezu 40 × 20 mm. Síla stěny 0,85 – 1,05 mm. Obě čela skleníku jsou opatřena jednokřídlými dvoudílnými dveřmi na pantech, kdy horní (menší) křídlo je možné použít jako ventilační okénko. Skleník je průchozí.

Opláštění zahradního skelníku DOMIK

Součástí skleníku je prémiový polykarbonát o tloušťce 4, 6, 8, 10 nebo 16 mm se silným UV filtrem (na slunci a mrazu nekřehne ani nežloutne). U variant 4, 6, a 8 mm je polykarbonát dvoustěnný, u varianty 10 mm čtyřstěnný a u varianty 16 mm sedmistěnný. Z důvodu zajištění maximální kvality je prosklení vyrobeno z kvalitního polykarbonátu MARLON (výrobce Brett Martin Velká Británie), který v ČR prošel náročnými testy ve státem akreditovaných zkušebnách jako stavební materiál.

Polykarbonát má vynikající tepelně-izolační schopnosti a navíc disponuje zkušebním protokolem ze Státního zdravotního ústavu Praha, který potvrzuje, že se z polykarbonátu neuvolňují žádné škodlivé látky. Můžete tak nerušeně pěstovat zeleninu bez obav o své zdraví. Smluvní prodloužená záruka 10 let na nerozbitnost polykarbonátu krupobitím.

Přednosti skleníků z polykarbonátu
  • vysoká propustnost slunečního záření
  • optimální rozptyl dopadajícího světla
  • značná odolnost proti větru a sněhu
  • vynikající tepelně-izolační schopnosti
  • nízká hmotnost
  • možnost stavby svépomocí

Hlavní výhody zahradního skleníku
  • sami si vypěstujete lepší, chutnější a voňavější zeleninu
  • můžete pěstovat a sklízet plodiny mnohem dříve, než na venkovních záhonech
  • uvnitř skleníku je zelenina mnohem více chráněna před škudci
  • zahradní skleník využijete nejen v létě, ale i v zimě
  • relativně jednoduchá a rychlá montáž, přehledný návod, nenáročná údržba

Montáž zahradního skleníku DOMIK

Montáž skleníku probíhá podle dodaného montážního návodu.

Skleník DOMIK nepotřebuje žádnou podezdívku, musí však stát na rovné ploše a na takovém podloží, aby vydrželo uchycení základny skleníku. Konstrukce skleníku obsahuje kotvy pro zapuštění do země do obvodového příkopu hloubky cca 20–25 cm. Ideální je kotvy zabetonovat. Také je možné skleník přišroubovat k jakékoliv podezdívce, případně dřevěnému rámu. Pro stavbu skleníku doporučujeme 2-3 osoby.

Důležité informace před dovozem a montáží skleníku DOMIK
  1. U tohoto modelu skleníku je nutné desky pro přesný rozměr předního a zadního čela svépomocí vyřezat z dodaných polykarbonátových desek podle přiloženého návodu.
  2. Pokud máte v úmyslu stavbu zděné nebo betonové podezdívky (i přestože je možné skleník DOMIK montovat přímo na zem), stavte ji až po zakoupení skleníku a po montáži ocelové základny (nebo konstrukce skleníku). Uváděné rozměry skleníku jsou max. vnější rozměry skleníku a nemohou být použity pro vyměření a stavbu podezdívky.
  3. V případě používání přírodních hnojiv (koňský / kravský hnůj, slepičince, apod.), umělých hnojiv, pesticidů, herbicidů a jiných chemikálií může po delší nebo i kratší době docházet ke korozi ocelových dílů skleníku (základna, šrouby, apod.).
  4. Pozor – dodaný balík má atypický tvar vysokého válce na paletě.
 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Skleník polykarbonátový, LanitPlast DOMIK naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!