www.ferospoj.cz :: Proužkový tester pro bazény 4v1, Cranit (23.04.2024 - 13:46)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Proužkový tester pro bazény 4v1, Cranit

Proužkový tester pro bazény 4v1, Cranit

Proužkový tester pro bazény 4v1, Cranit je identifikační testovací proužek, díky kterému lze snadno a rychle zjistit množství celkového i volného chloru, celkovou alkalinitu a hodnotu pH.

Jaké jsou optimální hodnoty pH, volného a vázaného chloru a celkové alkalinity ve vodě v bazénu?

  • Volný chlor je hlavním nositelem dezinfekčního účinku, eliminuje mikroorganismy (řasy a bakterie). Optimální hodnota volného chloru v bazénu je 0,3 – 0,5 mg/l.
  • Vázaný chlor je část celkového množství chloru, jedná se o nežádoucí formu chloru. V bazénu by měl být jeho obsah max. do 0,3 mg/l. Vázaný chlor vznikne odečtem volného chloru od celkového množství chloru.
  • Hodnota pH označuje kyselost nebo zásaditost vody. Optimální hodnota pH vody v bazénu by se měla pohybovat mezi hodnotami 6,8 a 7,6.
  • Celková alkalinita představuje souhrn bazických látek, které jsou rozpuštěny ve vodě, zabraňujících náhlým změnám hodnoty pH. Optimální hodnota celkové alkalinity by se měla pohybovat mezi 80 a 120mg/l. Celková alkalinita má vliv na účinnost dezinfekce, na úpravu pH hodnot, na tvorbu sraženin různých složek, které se ve vodě nacházejí, a na korozi kovových částic.

Návod na použití proužkového testeru 4v1 

Testovací proužek ponořte do vody a ihned jej vytáhněte. Vodu z proužku nesetřepávejte a vyčkejte 15 vteřin. Po uplynutí této doby porovnejte barvy políček pro celkový chlór, volný chlór, pH a celkovou alkalinitu s barevnou škálou, kterou naleznete na obalu výrobku.
Na základě naměřených hodnot je potřeba upravit hodnotu pH na rozmezí 6,8 – 7,6 pomocí přípravků Cranit pH plus nebo Cranit pH minus a obsah chloru na hodnotu 0,1 – 0,5 mg/l pomocí přípravků Cranit chlor šok, Cranit Triplex nebo Cranit Quatro.

Prodej proužkových testerů pro bazény 4v1, Cranit je realizován po jednotlivých baleních. Jednotlivé varianty, základní technická data, aktuální ceny a dostupnosti naleznete výše. Na všech sloupcích v tabulce variant, které obsahují zelenou šipku, je možné filtrovat technická data. To Vám dává možnost lépe vyhledat konkrétní rozměr, průměr, délku či jiný parametr.
Je-li aktuální dostupnost některé z výše nabízených variant Na dotaz či potřebujete-li do Vašeho projektu rozměr, který se v tabulce výše nenachází, poptejte nás prosím. V co nejkratší lhůtě se Vám pokusíme poskytnout cenovou nabídku / zpětné info.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Proužkový tester pro bazény 4v1, Cranit naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!