www.ferospoj.cz :: Prkno terasové WPC, G21 (23.04.2024 - 12:48)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Prkno terasové WPC, G21

Terasová prkna z WPC G21 jsou jednou z několika součástí naší komplexní nabídky dřevoplastových podlahových systémů. Prkna jsou díky své odolnosti vhodná pro externí použití, materiál WPC (wood plastic components) je tvořen z 60 % dřevitými vlákny a 40 % tvoří plast. Díky prověřenému výrobnímu postupu tak vzniká odolný a bezúdržbový materiál. Prkna z dřevoplastu tak bez obav můžete použít na terasy, fasádní systémy, stropy, podhledy a další obdobné stavební projekty.

Prkna z WPC dosahují kvality prken z exotických dřevin, přičemž je můžete nakoupit za nižší ceny. Dřevoplastová prkna vypadají jako dřevěná, ale na rozdíl od dřeva se tato prkna nemusejí natírat a není nutná žádná další údržba. Oproti klasickému plastu mají zase vysokou stálobarevnost a jsou odolnější vůči teplotním výkyvům.

Výhody WPC prken:

  • bezúdržbovost – dřevoplast není třeba ošetřovat nátěrem a čistí se jednoduše pomocí vody
  • stálost – nedochází ke změnám barvy
  • úspora nákladů – cenově výhodné, životnost přes 20 let
  • bezpečný a protiskluzový povrch – nehrozí zadření třísky, protiskluzová vrstva


Příslušenství:

  • nosník terasových prken – pokládá se napříč pod terasová prkna s roztečí 35 cm, doporučená spotřeba: 3 m nosníku terasových prken na 1 m² terasového prkna
  • příchytka terasového prkna k nosníku – používá se v každém bodu, kde dojde ke křížení nosníku s terasovým prknem, slouží zároveň jako distanční prvek mezi terasovými prkny, doporučená spotřeba: 22 ks na 1m² terasového prkna
  • příchytka nosníku terasových prken k podkladu – příchytku je potřeba použít na každých 40 cm délky nosníku, doporučená spotřeba: 8 ks na 1m² terasového prkna.
  • zakončovací lišta – slouží pro zakrytí pohledových hran, spotřeba je individuální podle tvaru plochy a velikosti viditelných hran

Prkna WPC jsou stálobarevná (k odchylce odstínu dochází velmi pozvolna) a v klimatických podmínkách běžných pro ČR budou i na jižní terase dobře sloužit deset a více let. Životnost teras z materiálu WPC je až 20 let. Nejde však jen o estetiku, dřevoplastové terasové podlahy 60:40 nekloužou, nekroutí se ani nepouštějí třísky, můžete po nich tedy bez obav chodit naboso i u bazénu či za deště.

Montáž dřevoplastových prken snadno a rychle zvládne i naprostý laik, návod k montáži jako dokument ke stažení naleznete výše nebo si jej stáhněte přímo ZDE. Doporučená distance mezi WPC prkny je 5 mm, na jeden běžný metr podlahy tak potřebujete cca 7 prken (čistá šířka jednoho prkna je 140 mm). Pro montáž dřevoplastových prken do terasového systému je vhodné využít také další systémové prvky pro stavbu dřevoplastové podlahy. Nosníky terasových prken je potřeba pro realizaci vlastní terasy skládat s roztečí 35 cm (naleznete zde), příchytky terasových prken k nosníku (naleznete zde), příchytky nosníků terasových prken k podkladu (naleznete zde) a zakončovací lištu pro zakrytí viditelných hran (plochá zde, rohová zde).

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Prkno terasové WPC, G21 naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!