www.ferospoj.cz :: Pergola dřevěná ke zdi, KARIBU ECO (26.04.2024 - 11:43)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Pergola dřevěná ke zdi, KARIBU ECO

Dřevěná pergola ke zdi KARIBU ECO je příjemné místo pro odpočinek hned vedle vašeho domu. Budete mít na zahradě skvělé posezení, které vám bude soused závidět. Konstrukce pergoly je z tlakově impregnovaného borovicového dřeva, které se vyznačuje zvýšenou odolností vůči klimatickým vlivům. Rozměr nosných sloupů je 90x90 mm. Robustní konstrukce odolává větru až do 70 km/h. Střecha je vyrobena z lehce namodralých průhledných trapézových desek z PVC. Stavba pergoly KARIBU ECO je relativně snadná a zvládnou ji dvě osoby.

Materiál pergoly:
Konstrukce pergoly je vyrobena z tlakově impregnovaného borovicového dřeva. Jedná se o velmi účinnou a ekologicky šetrnou metodu pro ochranu dřeva. Toto dřevo pak může mít specifické vlastnosti. Především má typickou nazelenalou nebo našedlou barvu.

Všechny dřevěné díly pergoly musí být ošetřeny hluboce působícím základním nátěrem a preventivním nátěrem proti zamodrání a plísni. Pro konečný nátěr použijte povětrnostně odolnou lazuru s dobrými fyzikálními vlastnostmi, která ochrání dřevo proti vlhkosti a slunečnímu záření. Lazura by měla být zároveň voděodpudivá, světlostálá a vlhkosti odolná. Povrchovou ochranu dřeva je nutné pravidelně opakovat a udržovat tak pergolu v dobrém stavu.

Střecha:
Běžně se dřevěné pergoly prodávají bez střešní krytiny, aby měl zákazník možnost si krytinu vybrat podle svého vkusu vzhledem k designu domu. K této pergole je dodávána základní HOBBY verze PVC desek jako dočasné provizorní zastřešení, než si zákazník vybere nejvhodnější druh finální krytiny. Dočasnou krytinu můžete nahradit například polykarbonátemplechovou střechou nebo asfaltovou střešní krytinou.

Vlastnosti pergoly KARIBU ECO:

  • konstrukce z tlakově impregnovaného dřeva => dlouhá životnost pergoly
  • prostor vhodný pro relaxaci a posezení s přáteli
  • pergola ve spojení se zahradním grilem vytvoří u vašeho domu příjemný obytný prostor

Montáž pergoly:

Pergola KARIBU ECO musí být umístěna a upevněna na rovném povrchu (betonové základy jsou nejlepší volbou). Pergola musí být vždy pevně připevněna k zemi. Kotevní a spojovací materiál do země není přiložen v balení. K ukotvení do betonu můžete použít kotevní patky s roxorem či výškově nastavitelné patky a pro ukotvení pergoly do země například zemní vruty Bayos. Pokud budete pergolu montovat do zateplené fasády, budete potřebovat další spojovací materiál: vruty o průměru 12 mm (délka dle potřeby), závitové tyče.

Co budete k montáži potřebovat:


Pokyny k montáži a údržbě:

  • Vždy dodržujte montážní postup!
  • Roztřiďte si díly před montáží a zkontrolujte jejich seznam podle návodu k montáži.
  • Během stavby konstrukci nenaklánějte ani na ní netlačte.
  • Zabraňte zatěžování střechy sněhem, listím nebo jiným materiálem.
  • K čištění polykarbonátových dílů nepoužívejte aceton, abrazivní nebo
    jiné speciální čistící prostředky.
  • Pokud potřebujete pergolu vyčistit, použijte jemný detergent se studenou čistou vodou.
  • Minimálně jednou za půl roku je třeba kontrolovat spoje a spojovací materiál.
  • Pergola není pochozí!

Montážní návod jednotlivých variant naleznete v dokumentech ke stažení vedle fotogalerie.

Pokud máte radši bezúdržbové materiály, podívejte se na naši nabídku hliníkových pergol. Nezapomeňte také na podlahu, v naší nabídce naleznete terasová prkna i dlažbu na terasu.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Pergola dřevěná ke zdi, KARIBU ECO naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!