www.ferospoj.cz :: Pergola bioklimatická hliníková, LanitPlast BIOCLIMATIC (26.04.2024 - 05:39)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Pergola bioklimatická hliníková, LanitPlast BIOCLIMATIC

Bioklimatická hliníková pergola BIOCLIMATIC

Díky bioklimatické hliníkové pergole Bioclimatic budete mít na zahradě skvělé posezení, které vám bude soused závidět. Střecha pergoly je složena z desítek otočných lamel a ochrání Vás před nepříznivým počasím. Lamely je možné manuálně otáčet v úhlu 0 až 90°. Malá ručně ovládaná klika ovládá mechanismus střechy a otáčením kliky zajistíte synchronizované natáčení lamel. Úhel natočení 90° zajistí otevřenou střechu a úhel 0° zcela uzavřenou střechu. Konstrukce pergoly je vyrobená z odolné hliníkové slitiny a je nastříkaná práškovou vypalovanou barvou (komaxit), a proto odolává přírodním klimatickým vlivům. Díky tomu máte zajištěnou dlouhou životnost pergoly.

Střešní lamely jsou do sebe v zavřeném stavu vzájemně zaklesnuty, takže při menším až středním dešti vodu nepropustí. Voda, která prosákne na okrajích lamel v místě jejich uchycení, je pak svedena lištami do kratších sloupků pergoly s připravenými odtoky u paty sloupku. Při intenzivním dešti však může dojít k propuštění vody, protože připravené žlábky nepoberou velké množství vody (stejně jako okapy na každém domě).

otevřené lamely zavřené lamely

 

Výhody pergoly Bioclimatic:
  • lamelová otočná střecha (ochrana před deštěm a přímým sluncem)
  • jednoduchý a bezúdržbový systém uzavírání střechy
  • hliníková konstrukce odolavající přírodním vlivům
  • dlouhá životnost pergoly
  • pergola může sloužit jako prostor vhodný pro relaxaci pro posezení s přáteli

Montáž:

Velkou výhodou tohoto modelu pergoly je to, že je dodávána jako jednoduchá stavebnice. Každý si ji může bez problémů na zahradě postavit sám. Nejste tak závislí na složitém shánění odborné firmy nebo řemeslníka, který by Vám pergolu na zahradě postavil. Její stavba je pro českého kutila relativně snadná a zvládnou ji dvě osoby.

Pergola musí být umístěna a upevněna na rovném povrchu (betonové základy jsou nejlepší volbou). Pergola musí být vždy pevně přišroubovaná k zemi pomocí přiložených patek. Pokud budete pergolu montovat do zateplené fasády, budete potřebovat další spojovací materiál: závitové tyčechemická kotva.

Co budete k montáži potřebovat:

Pokyny k montáži a údržbě:

  • Vždy dodržujte montážní postup!
  • Roztřiďte si díly před montáží a zkontrolujte jejich seznam podle návodu k montáži.
  • Během stavby konstrukci nenaklánějte ani na ní netlačte.
  • Pergola by měla být umístěna na závětrné straně, aby nebyla vystavena silným poryvům větru.
  • Zabraňte zatěžování střechy sněhem, listím nebo jiným materiálem.
  • Lamely v zimě nechte otevřené, na střeše se nesmí hromadit sníh.
  • Pokud potřebujete pergolu vyčistit, použijte slabý mýdlový roztok a měkký čistý hadřík.
  • Minimálně jednou za půl roku je třeba kontrolovat spoje a spojovací materiál.
  • Pergola není pochozí!

Montážní návod jednotlivých variant naleznete v dokumentech ke stažení vedle fotogalerie.

Upozornění:

    • výrobek dodáváme v rozloženém stavu
    • pozor - patky sloupů je nutné přišroubovat k pevnému základu
    • produkt na obrázku může obsahovat příplatkové příslušenství nebo prvky, které nejsou obsahem základního balení

Pokud máte radši přírodní materiály, podívejte se na naší nabídku dřevěných pergol. Nezapomeňte také na podlahu, v naší nabídce naleznete terasová prkna i dlažbu na terasu.

Prodej hliníkových pergol BIOCLIMATIC je realizován po jednotlivých kusech. Jednotlivé varianty, základní technická data, aktuální ceny a dostupnosti naleznete výše. Na všech sloupcích v tabulce variant, které obsahují zelenou šipku, je možné filtrovat technická data. To Vám dává možnost lépe vyhledat konkrétní rozměr, průměr, délku či jiný parametr.
Je-li aktuální dostupnost některé z výše nabízených variant Na dotaz či potřebujete-li do Vašeho projektu rozměr, který se v tabulce výše nenachází, poptejte nás prosím. V co nejkratší lhůtě se Vám pokusíme poskytnout cenovou nabídku / zpětné info.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Pergola bioklimatická hliníková, LanitPlast BIOCLIMATIC naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!