www.ferospoj.cz :: Kompostér, JUWEL AEROPLUS 6000 (19.04.2024 - 03:17)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Kompostér, JUWEL AEROPLUS 6000

Kompostér JUWEL AEROPLUS 6000 vyniká kromě svého designu především svým inteligentním multikomorovým systémem, který „vyrobí“ vynikající kompost v krátkém čase bez pracného a zdlouhavého přemísťování kompostované hmoty. 

Kompostovací proces probíhá v několika fázích:

  1. Kompostový materiál se umístí do sběrné komory přes velkou plnící klapku (ochrana proti větru). Tento prostor je utěsněný (anaerobní), takže zabraňuje přístupu létajícího hmyzu a současně umožňuje kompostovanému materiálu uchovat si svou vlhkost.
  2. Po naplnění sběrné komory se do kompostovací komory zavede (přesype) větší množství zelené hmoty. Budoucí kompost je v této komoře ze všech stran provzdušňován (prostor je aerobní). Díky intenzivnímu přívodu kyslíku (letní / zimní regulace přívodního vzduchu) probíhá rychlé kompostování současně s intenzivním ohřevem hmoty. Přitom se uvolňuje vlhkost a objem kompostovací komory B se neustále zmenšuje. Sběrná komora A tak může být až třikrát vyprázdněna.
  3. Po cca 6 až 8 týdnech, v závislosti na ročním období a kompostované hmotě, se komora B pomocí otočné kliky vyprázdní a hmota se přesype do komory C.
  4. V dozrávací komoře se kompostovací proces zintenzivní díky kontaktu kompostovaného materiálu se zemí a s různými půdními organismy, které se v krátké době dostanou do kompostu. Kompost pak lze postupně odebírat po otevření spodní klapky.
 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Kompostér, JUWEL AEROPLUS 6000 naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!