www.ferospoj.cz :: Domek zahradní dřevěný, SOLID (16.04.2024 - 18:15)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Domek zahradní dřevěný, SOLID

Zahradní dřevěný domek SOLID

Klasický pevný zahradní domek SOLID se dvěmi zabudovanými okny ve vstupních dvěřích nabízí perfektní úložný prostor pro Vaše zahradní nářadí. Dodáváme jako stavebnici v rozloženém stavu. Montáž je opravdu jednoduchá. Konstrukce domků SOLID EVA a ESTER je tvořena ze stěnových panelů. Jednotlivé panely se k sobě pouze sešroubují. Domky SOLID PAVEL, PETR, DAVID a TOMAS mají roubený stavební systém, při kterém se profilovaná prkna opatřená drážkou a perem sesazují v rozích křížem do vyfrézovaných zářezů. Střecha domků je vyrobena z OSB desek. Domek můžete využít k uskladnění zahrádkářských, sportovních, bazénových, grilovacích, campingových, motoristických a dalších potřeb.

Povrchová úprava domku:

Při výrobě bylo použito tlakově impregnované dřevo. Jedná se o velmi účinnou a ekologicky šetrnou metodu pro ochranu dřeva. Zředěné impregnační soli se vysokým tlakem v průmyslové přetlakové komoře vtlačují do vnitřní struktury dřeva, takže ošetřené dřevo má na konci tohoto procesu vysokou vlhkost a velmi pomalu vysychá. Proto má tlakově impregnované dřevo specifické vlastnosti, především typickou nazelenalou, namodralou nebo našedlou barvu.

Před montáží:

Všechny stavební díly musí být ošetřeny hluboko působícím základním nátěrem (preventivní ochrana proti zamodrání a plísni) a to z vnější i vnitřní strany. Pro konečný nátěr použijte i ve vnitřním prostoru povětrnostně odolnou lazuru s dobrými fyzikálními vlastnostmi, která ochrání dřevo proti vlhkosti a slunečnímu záření. Lazura by měla být zároveň voděodpudivá, světlostálá a vlhkosti odolná. Nepoužívejte žádný lak! Další nátěr provádějte po dokonalém zaschnutí a vyvětrání. Důkladnou ochranou dřeva ovlivníte zásadně životnost zahradního domku.

Montážní návody jednotlivých variant naleznete v dokumentech ke stažení vedle fotogalerie.

Základy domku:

S kvalitním základem vydrží Váš domek o mnoho let déle. Základ pro zahradní domek postavte tak, aby horní hrana základu přesahovala asi 5 cm okolní terén. Základ musí být přesně vyvážen do vodorovné roviny a odvodněn, aby základové trámky ležely v rovině. Aby bylo zabráněno přímému kontaktu se zemí a vniknutí zemní vlhkosti do trámků, podložte trámky pásky z bitumenové lepenky (nejsou součástí dodávky). Základ se nejčastěji provádí třemi způsoby: pásový základ, sypaný betonový základ, betonová deska. Varianty SOLID EVA a SOLID ESTER mají přibalenou podlahu zdarma. V balení je veškeré potřebné kování.

Pro trvanlivost základu je nutno dodržet tyto nejdůležitější předpoklady:

  • podklad
  • pravoúhlost
  • přesná rovina

Varianty zahradního domku SOLID:
  dveře (š x v) výška stěny tloušťka stěny síla střechy sklon střechy hmotnost
EVA  126 x 166 cm  1,71 m  12 mm  12 mm  17°  180 kg
ESTER  126 x 166 cm  1,71 m  12 mm  12 mm  17°  220 kg
PAVEL  161 x 167 cm  1,80 m  19 mm  15 mm  13°  390 kg
PETR  161 x 168 cm  1,70 m  28 mm  15 mm  15°  440 kg
DAVID  161 x 168 cm  1,70 m  28 mm  15 mm  17° 490 kg 
TOMAS  161 x 168 cm  1,70 m  28 mm  15 mm  15° 610 kg 
 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Domek zahradní dřevěný, SOLID naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!