www.ferospoj.cz :: Domek zahradní dřevěný, KARIBU MERSEBURG (28.03.2024 - 15:09)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Domek zahradní dřevěný, KARIBU MERSEBURG

Základní model dřevěného domku pro vaši zahradu. Tento model má pultovou střechu a dvoukřídlé dveře na pantech s oknem v každém křídle. Stavebním materiálem domku jsou dřevěné profily síly 14 mm perfektně vyfrézované ze severského smrku. Dodáváme jako stavebnici v rozloženém stavu, kde stěny tvoří jednotlivé dřevěné profily, které pouze sesadíte k sobě a sešroubujete, střechu tvoří celistvá deska. To garantuje extrémně jednoduchou montáž, kterou zvládne každý český kutil. 

Základy domku:

Věnujte prosím MIMOŘÁDNOU péči při budování základu pro domek. Základ postavte tak, aby horní hrana základu přesahovala asi 5 cm okolní terén. Základ musí být přesně vyvážen do vodorovné roviny a odvodněn, aby základové trámky ležely v rovině. Aby bylo zabráněno přímému kontaktu se zemí a vniknutí zemní vlhkosti do trámků, podložte nosný rošt domku pásky z bitumenové lepenky (nejsou součástí dodávky). Pro trvanlivost základu je nutno dodržet tyto nejdůležitější předpoklady - podklad, pravoúhlost a přesná rovina. S kvalitním základem vydrží domek o mnoho let déle. Nechte si poradit nebo základ zhotovit odborníkem-stavařem.

Podlaha:

Pokud domek rovnou stavíte na dlažbě, betonu nebo jiném pevném a nosném povrchu, tak podlahu nepotřebujete. Nicméně ji doporučujeme, je to z uživatelského hlediska mnohem příjemnější, podlaha vám pomůže vytvořit mnohem útulnější a čistší vnitřní prostor domku. Podlahový rám (rošt) z tlakově impregnované severské borovice, na který se dá přišroubovat podlaha, je obsahem základního balení domku. Pro stavbu podlahy není úplně nutné přikupovat originální podlahu, na podlahový rám lze přišroubovat podlahu z jakéhokoliv vhodného materiálu (palubky, OSB desky apod.), který přiříznete na požadované rozměry. Dokoupením originální podlahy ale získáte jistotu, že vše "pasuje" a ušetříte si tak část práce. Položení podlahy je nutné v případě, že domek postavíte na měkkém povrchu. Vlastní originální podlaha se skládá ze smrkových profilů s pérem a drážkou. Podkladová konstrukce (nosný rám) je pak tvořena 60 mm širokými, tlakově impregnovanými podlahovými nosníky (již obsaženo v základním balení).

Střecha:

Střecha je zhotovena z dřevotřískových desek. Střešní krytina není obsahem dodávky a je nutné ji ihned po stavbě doplnit podle vlastní volby. Pro domky se šikmou střechou doporučujeme samolepící bitumenovou lepenku, na ploché střechy samolepící střešní hliníkovo-bitumenovou fólii. U střech se sklonem >15o je vhodný i bitumenový šindel. Potřebný počet rolí samolepící ALU-bitumenové krytiny o rozměru 1 x 5 metrů pro tento model domku = 1 role.

Povrchová úprava domku:

Přírodní dřevo - před montáží musí být všechny stavební díly ošetřeny hluboko působícím základním nátěrem a preventivním nátěrem proti zamodrání a plísni, a to z vnější i vnitřní strany dílců. Pro konečný nátěr použijte i ve vnitřním prostoru povětrnostně odolnou lazuru s dobrými fyzikálními vlastnostmi, která ochrání dřevo proti vlhkosti a slunečnímu záření. Lazura by měla být zároveň voděodpudivá, světlostálá a vlhkosti odolná. Dbejte na to, aby lazura měla dostatek barevného pigmentu, protože jinak by mohlo dojít k zešednutí dřeva. Nepoužívejte žádný lak! 


Skladování před montáží:

Pozor, balík s materiálem není vodotěsný. Folie chrání dřevo jen proti znečištění. Skladujte proto stavební sadu až do konečné montáže v suchu, ne přímo položenou na zemi, chráněnou proti vlivům počasí (vlhkost, slunce atd.). Neskladovat ve vytápěném prostoru!

Povolení ke stavbě domku:

Dřevěný domek s pevnými základy může vyžadovat určitá povolení od místních úřadů. Proto raději před nákupem domku ověřte na stavebním úřadě aktuální situaci s územním rozhodnutím (rozhodnutí o umístění  stavby). Doporučujeme na všech místních úřadech ověřit platné předpisy pro oblast plánované stavby domku, protože stavba domku může být úřady zrovna v místě vaší zahrady z různých důvodů omezena. Pokud máte zahrádku (pozemek) v nájmu, tak se musíte dohodnout i s jejím majitelem.

 

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Domek zahradní dřevěný, KARIBU MERSEBURG naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!