www.ferospoj.cz :: Domek zahradní dřevěný, KARIBU DEVIN (29.03.2024 - 15:37)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Domek zahradní dřevěný, KARIBU DEVIN

Zahradní domek KARIBU DEVIN německé výroby má pultovou střechu a dvoukřídlé dveře na pantech s oknem v každém křídle. Stavebním materiálem domku jsou dřevěné profily síly 14 mm perfektně vyfrézované ze severského smrku. Stěny zahradního domku tvoří jednotlivé dřevěné profily, které pouze sesadíte k sobě a sešroubujete, střechu tvoří celistvá deska. To garantuje extrémně jednoduchou montáž, kterou zvládne každý kutil. Domek obsahuje přistavek délky 100 cm montovatelný zprava. Domek je ideální pro uskladnění zahradního nářadí nebo i bazenových a grilovacích potřeb. 

Základy domku:
Základ zahradního domku postavte tak, aby horní hrana základu přesahovala asi 5 cm okolní terén. Základ musí být přesně vyvážen do roviny a odvodněn, aby základové trámky ležely v rovině. Aby bylo zabráněno přímému kontaktu se zemí a vniknutí zemní vlhkosti do trámků, podložte nosný rošt domku pásky z bitumenové lepenky (nejsou součástí dodávky). Pro trvanlivost základu je nutno dodržet tyto nejdůležitější předpoklady - podklad, pravoúhlost a přesná rovina. S kvalitním základem vydrží domek o mnoho let déle.

Podlaha:
Podlaha není součástí balení. Pokud domek stavíte na dlažbě, betonu nebo jiném pevném a nosném povrchu, tak podlahu nepotřebujete. Nicméně podlaha vám pomůže vytvořit mnohem útulnější a čistší vnitřní prostor domku. Podlahový rám (rošt) z tlakově impregnované severské borovice, na který se dá přišroubovat podlaha, je obsahem základního balení domku. Následná montáž podlahy pro dřevěný domek je tedy možná. 

Střecha:
Střecha je zhotovena z dřevotřískových desek. Střešní krytina není obsahem dodávky a je nutné ji ihned po stavbě doplnit. Na domky s plochou střechou doporučujeme samolepící střešní hliníkovo-bitumenovou fólii.

Umístění a montáž zahradního domku:

Montážní návod naleznete ke stažení ZDE.

Důležitý je výběr základu, na kterým bude zahradní domek stát. Vhodným povrchem je beton či dlažba. Tento domek lze nainstalovat i za pomoci zemních vrutů (návod ZDE). Při instalaci s vruty budete potřebovat zemní vruty, TEX šrouby, zatloukací kolík (roxor ve velikosti 20 mm s délkou 50 cm, který může nahradit utahovací tyč) pro vytvoření díry na zemní vrut a následné utažení, kladivo, vodováhu, metr a ochranné pracovní pomůcky. V průběhu roku je nutné z důvodu teplotních změn a pohybu půdy alespoň dvakrát zkontrolovat stav vrutů. 

Povrchová úprava domku:
Přírodní dřevo NATUR - před montáží musí být všechny stavební díly ošetřeny hluboko působícím základním nátěrem a preventivním nátěrem proti zamodrání a plísni, a to z vnější i vnitřní strany dílců. Pro konečný nátěr Vám doporučujeme použít lazuru na dřevo, která ochrání dřevo proti vlhkosti a slunečnímu záření.

Upozornění

  • výrobek dodáváme v rozloženém stavu
  • produkt na obrázku může obsahovat příplatkové příslušenství nebo prvky, které nejsou obsahem základního balení
  • tento produkt je určen výhradně pro nekomerční domácí použití
 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Domek zahradní dřevěný, KARIBU DEVIN naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!