www.ferospoj.cz :: Domek zahradní dřevěný, KARIBU ASKOLA (20.04.2024 - 13:02)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Domek zahradní dřevěný, KARIBU ASKOLA

Základní model dřevěného domku pro vaši zahradu. Stavebním materiálem zahradního domku jsou dřevěné profily síly 19 mm perfektně vyfrézované ze severského smrku. Dodáváme jako stavebnici v rozloženém stavu, kde stěny tvoří jednotlivé dřevěné profily, které pouze sesadíte k sobě a sešroubujete, střechu tvoří celistvá deska. To garantuje jednoduchou montáž, kterou zvládne každý český kutil. Na návod k sestavení dřevěného domku se můžete podívat ZDE

Základy domku
Základ postavte tak, aby horní hrana základu přesahovala asi 5 cm okolní terén. Základ musí být přesně vyvážen do vodorovné roviny a odvodněn, aby základové trámky ležely v rovině. Aby bylo zabráněno přímému kontaktu se zemí a vniknutí zemní vlhkosti do trámků, podložte nosný rošt domku pásy z bitumenové lepenky (nejsou součástí dodávky). Pro trvanlivost základu je nutno dodržet tyto nejdůležitější předpoklady - podklad, pravoúhlost a přesná rovina. S kvalitním základem vydrží domek o mnoho let déle. Postavit zahradní domek lze i bez betonování pomocí zemních vrutů. Návod pro realizaci pomocí zemních vrutů naleznete ZDE.

Podlaha
Pokud domek rovnou stavíte na dlažbě, betonu nebo jiném pevném a nosném povrchu, tak podlahu nepotřebujete. Nicméně ji doporučujeme, je to z uživatelského hlediska mnohem příjemnější, podlaha vám pomůže vytvořit mnohem útulnější a čistší vnitřní prostor domku. Podlahový rám (rošt) z tlakově impregnované severské borovice, na který se dá přišroubovat podlaha, je obsahem základního balení domku. Dokoupením originální podlahy získáte jistotu, že vše "pasuje" a ušetříte si tak část práce. Položení podlahy je nutné v případě, že domek postavíte na měkkém povrchu. Vlastní originální podlaha se skládá ze smrkových profilů s pérem a drážkou. Podkladová konstrukce (nosný rám) je pak tvořena 60 mm širokými, tlakově impregnovanými podlahovými nosníky (již obsaženo v základním balení).

Střecha
Střecha je zhotovena z dřevotřískových desek. Střešní krytina není obsahem dodávky a je nutné ji ihned po stavbě doplnit. Doporučujeme instalaci originální střešní krytiny pro zahradní domky KARIBU. Doporučený počet ALU-bitumen rolí na střechu je 2 ks.

Povrchová úprava domku
Tento model domku dodáváme v profesionálním nátěru KARIBU (tmavě šedá RAL 060 40 05): nátěr z vnější strany slouží jako ochrana před UV zářením a srážkami. Další variantou je přírodní dřevo: před montáží musí být všechny stavební díly ošetřeny hluboko působícím základním nátěrem a preventivním nátěrem proti zamodrání a plísni, a to z vnější i vnitřní strany dílců. Proto Vám doporučujeme použít lazuru na dřevo, která je skvělá jak po vizuální stránce, tak zároveň prodlouží životnost dřeva.

Povolení ke stavbě domku
Dřevěný domek s pevnými základy může vyžadovat určitá povolení od místních úřadů. Proto raději před nákupem domku ověřte na stavebním úřadě aktuální situaci s územním rozhodnutím (rozhodnutí o umístění  stavby). Doporučujeme na všech místních úřadech ověřit platné předpisy pro oblast plánované stavby domku, protože stavba domku může být úřady zrovna v místě vaší zahrady z různých důvodů omezena. Pokud máte pozemek v nájmu, tak se musíte dohodnout i s jejím majitelem.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Domek zahradní dřevěný, KARIBU ASKOLA naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!