www.ferospoj.cz :: Domek zahradní dřevěný, KARIBU AMBERG (24.04.2024 - 19:12)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Domek zahradní dřevěný, KARIBU AMBERG

Zahradní dřevěný domek KARIBU AMBERG má sedlovou střechu (sklon 15°) a dvoukřídlé dveře na pantech s oknem v každém křídle. Zahradní domek je z profilů o síle 19 mm, které jsou perfektně vyfrézované ze severského smrku. Dodává se v rozloženém stavu a montáž zvládne každý zdatný kutil. Na návod k sestavení se můžete podívat ZDE. V nabídce jsou různé varianty velikostí domku.

Montáž domku
Základ postavte tak, aby horní hrana základu přesahovala asi 5 cm okolní terén. Základ musí být přesně vyvážen do vodorovné roviny a odvodněn, aby základové trámky ležely v rovině. Aby bylo zabráněno přímému kontaktu se zemí a vniknutí zemní vlhkosti do trámků, podložte nosný rošt domku pásky z bitumenové lepenky (nejsou součástí dodávky). Pro trvanlivost základu je nutno dodržet tyto nejdůležitější předpoklady - podklad, pravoúhlost a přesná rovina. S kvalitním základem vydrží domek o mnoho let déle. Stavba je také možná pomocí zemních vrutů. Návod pro ukotvení dřevěného domku zemními vruty naleznete ZDE.

Podlaha
Pokud domek rovnou stavíte na dlažbě, betonu nebo jiném pevném a nosném povrchu, tak podlahu nepotřebujete. Variantu domku 7186001 dodáváme včetně originální podlahy a šedé střešní pískované živičné lepenky. Nicméně podlahu doporučujeme i u dalších variant, je to z uživatelského hlediska mnohem příjemnější, podlaha Vám pomůže vytvořit mnohem útulnější a čistší vnitřní prostor domku. Podlahový rám (rošt) z tlakově impregnované severské borovice, na který se dá přišroubovat podlaha, je obsahem základního balení domku. Dokoupením originální podlahy získáte jistotu, že vše "pasuje" a ušetříte si tak část práce. Položení podlahy je nutné v případě, že domek postavíte na měkkém povrchu. Vlastní originální podlaha se skládá ze smrkových profilů s pérem a drážkou. Podkladová konstrukce (nosný rám) je pak tvořena 60 mm širokými, tlakově impregnovanými podlahovými nosníky (již obsaženo v základním balení).

Střecha
Střecha je zhotovena z dřevotřískových desek. Obsahem dodávky u varianty 7186001 je základní šedivá hustě pískovaná živičná střešní krytina o plošné hmotnosti 333 g/m2. Sřešní krytinu u dalších variant lze doplnit originální ALU-hliníkovou folií na domky KARIBU.

Péče o přírodní dřevo
Před montáží musí být všechny stavební díly ošetřeny hluboko působícím základním nátěrem a preventivním nátěrem proti zamodrání a plísni, a to z vnější i vnitřní strany dílců. Pro konečný nátěr použijte i ve vnitřním prostoru povětrnostně odolnou lazuru s dobrými fyzikálními vlastnostmi, která ochrání dřevo proti vlhkosti a slunečnímu záření. Nepoužívejte žádný lak! Důkladnou ochranou dřeva ovlivníte zásadně životnost zahradního domku. Povrchovou ochranu domku je nutné pravidelně opakovat a domek tak udržovat v dobrém stavu.

Povolení ke stavbě domku
Dřevěný domek s pevnými základy může vyžadovat určitá povolení od místních úřadů. Proto raději před nákupem domku ověřte na stavebním úřadě aktuální situaci s územním rozhodnutím (rozhodnutí o umístění stavby). Doporučujeme na všech místních úřadech ověřit platné předpisy pro oblast plánované stavby domku, protože stavba domku může být úřady zrovna v místě vaší zahrady z různých důvodů omezena. Pokud máte pozemek v nájmu, tak se musíte dohodnout i s jejím majitelem.

Upozornění:

  • výrobek dodáváme v rozloženém stavu
  • produkt na obrázku může obsahovat příplatkové příslušenství nebo prvky, které nejsou obsahem základního balení
  • tento produkt je určen výhradně pro nekomerční domácí použití

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Domek zahradní dřevěný, KARIBU AMBERG naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!