www.ferospoj.cz :: Dlažba terasová WPC, G21 (29.03.2024 - 10:30)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Dlažba terasová WPC, G21

Dřevoplastové dlaždice z WPC tvoří společně s dřevoplastovými prkny naší nabídku bezúdržbových podlahových systémů, které jsou s ohledem na své vlastnosti vhodné pro exteriérové použití. Materiál WPC (wood plastic components) je tvořen ze 60 % dřevitými vlákny a 40 % tvoří plast. Díky správným postupům tak vzniká odolný a bezúdržbový materiál

Dlažba z materiálu WPC dosahuje kvality exotických dřevin, ale pořídíte ji za nižší cenu. Navenek tato dlažba vypadá jako dřevěná, ale na rozdíl od dřevěných dlaždic není nutné aplikovat nátěr a není nutná ani žádná další údržba. Oproti dřevěným dlaždicím dlaždice z WPC vynikají také svou stálobarevností a odolností proti vnějším vlivům (déšt, vlhko, sluneční záření, vítr, mráz atd.) a teplotním výkyvům. Nemají také různé pohledové vady jako například suky, apod. Terasové dlaždice nekloužou, nekroutí se ani nepouštějí třísky, můžete po nich tedy bez obav chodit naboso i u bazénu či za deště.

Zakoupit u nás můžete WPC dlaždice dvou typů:

  • Samoa - WPC lamelky jsou rovnoběžné
  • Palmyra - WPC lamelky nejsou rovnoběžné

Dlažba z WPC v různých barevných provedeních a dvou vzhledových variantách je díky svým vlastnostnem vhodná pro použití ve venkovním prostředí, například na terasách, u bazénů, na balkónech atd. K dlažbě z WPC doporučujeme koupit přechodové lišty, které slouží k zakrytí výškových rozdílů mezi různými typy podlah, tyto lišty naleznete zde. Životnost teras z materiálu WPC je až 20 let.

Výhody WPC terasové dlažby:

  • přirozený vzhled dřeva
  • bezúdržbovost – materiál není třeba ošetřovat pomocí nátěrů a čistí se jednoduše vodou
  • barevná stálost – materiál je probarven v celé hmotě, nedochází ke změnám barvy.
  • úspora nákladů – nižší pořizovací náklady oproti dlaždicím ze dřeva
  • životnost – až 20 let, na rozdíl od teras z exotického dřeva nedochází ke kroucení nebo třískování prken
  • bezpečný a protiskluzový povrch – dlaždice opatřeny protiskluzovou vrstvou
  • jednoduchá montáž i demontáž

Montáž:

Podklad pro instalaci WPC terasové dlažby musí být pevný a bez větších nerovností (např. beton, asfalt či dlažba). S menší nerovností terénu se lze vypořádat pomocí úhlové brusky. Pokud chcete maximálně prodloužit životnost dlaždic, je nutné zamezit hromadění vody. Podkladová plocha by tedy měla mít mírný sklon pro odvod vody.

Dlaždice se skládá z podkladové plastové mřížky (černá část) a vrchní WPC části. Podkladová mřížka slouží jako zástrčný systém, kterým se jednotlivé dlaždice spojují mezi sebou. Spoj sestává z kolíků a oček, které do sebe zapadají a umožňují tak velmi snadnou a rychlou montáž. Dlažbu lze tak jednoduše i rozebrat a přemístit nebo doplnit o další, pokud například zvětšujete terasu. Dřevoplastová dlaždice se jednoduše zaklapne do vedlejší, volné okraje je pak vhodné přikrýt přechodovou lištou. Dlaždice se dají kombinovat a skládat různými způsoby.

  1. Nejprve položte první dlaždici do rohu daného prostoru a založte roh secvaknutím přechodových lišt.
  2. Pokračujte položením další dlaždice v linii hrany daného prostoru.
  3. Dlaždice spojujete zaklapnutím podkladových nosných umělohmotných konstrukcí sousedních dlaždic.
  4. Okraje dlaždic směřující do volného prostoru osaďte přechodovou lištou - spotřeba je individuální dle tvaru plochy a velikosti terasy (viditelných hran).

Pokud potřebujete upravit tvar dlaždice, můžete k tomu použít ruční nebo elektrickou pilou. Lze je nařezat do jakéhokoliv tvaru. Při tomto úkonu je třeba vzít v potaz to, že budete muset upravit rozmístění šroubů či přidat další šrouby.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Dlažba terasová WPC, G21 naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!