www.ferospoj.cz :: Deska prosvětlovací trapézová, PVC, čirá, GUTTA (28.04.2024 - 02:22)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Deska prosvětlovací trapézová, PVC, čirá, GUTTA

Prosvětlovací trapézová deska je vysoce transparentní, lehká a elastická deska vyrobená z PVC. Instalace a manipulace je velmi snadná. Trapézové desky se používají například jako krytí bazénů, nákupních vozíků, přístřešky pro kola, parkovací místa, zahradní přístřešky nebo v zemědělských a průmyslových budovách. Desky nejsou příliš odolné vůči kroupám. Minimální sklon střechy musí být alespoň 7°.

Vlastnosti trapézové prosvětlovací desky Gutta:

  • snadná manipulace a montáž
  • nízká hmotnost
  • elasticita
  • vysoká transparentnost
  • nízká cena


Skladování a montáž:
Trapézové desky se skladují na rovné ploše nebo na dřevěné paletě. Desky položené na sobě se nikdy neskladují na přímém slunci nebo v teplotě nad 60 °C. Prosvětlovací desky zvyšují koncentraci slunečních paprsků do určitých míst, čímž může dojít k deformaci spodních desek. Uskladněné desky je nutné chránit také před mechanickým poškozením, deštěm a dalšími nepříznivými vlivy.

Podkladní konstrukce by měla být ideálně ze dřeva. Proti nadměrnému přehřívání konstrukce je nutné horní líc podkladních latí opatřit bílým nátěrem, nebo použít metalizovnou pásku. Maximální povolená rozteč latí je 400 mm pro PVC. Desky se skládají z opačné strany, než je směr převládajícího větru. Pro připevnění se používají vruty s plastovou podložkou. Počet vrutů je přibližně 12 ks na 1 m². Není vhodné desky spojovat lepením ani šrouby.

Řezání a vrtání:
S trapézovými deskami z PVC je nutné zacházet opatrně, aby nedošlo k jejich poškození. Desky můžete upravit na požadovnou délku ručním řezáním nebo elektrickou pilou s jemným ostřím. Při řezání musí být deska zajištěna, aby nedocházelo k vibracím.

Při vrtání musí být deska v místě vrtu podložena a řádně ukotvena. Používá se speciální kónický vrták. Otvory pro vrut musí mít větším průměru, aby se předešlo poškození desek díky možné dilataci. Pro upevňování desek je nutné vždy předvrtat otvory. Desky se nesmí přibíjet hřebíky.

Prodej trapézových prosvětlovacích desek je realizován po jednotlivých baleních. Jednotlivé varianty, základní technická data, aktuální ceny a dostupnosti naleznete výše. Na všech sloupcích v tabulce variant, které obsahují zelenou šipku, je možné filtrovat technická data. To Vám dává možnost lépe vyhledat konkrétní rozměr, průměr, délku či jiný parametr.

Je-li aktuální dostupnost některé z výše nabízených variant Na dotaz či potřebujete-li do Vašeho projektu rozměr, který se v tabulce výše nenachází, poptejte nás prosím. V co nejkratší lhůtě se Vám pokusíme poskytnout cenovou nabídku / zpětné info.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Deska prosvětlovací trapézová, PVC, čirá, GUTTA naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!