www.ferospoj.cz :: Deska polyvinylchloridová vlnitá, kouřová, GUTTAGLISS PVC (28.04.2024 - 02:15)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Deska polyvinylchloridová vlnitá, kouřová, GUTTAGLISS PVC

PVC desky jsou vyrobeny z polyvinylchloridu, který jim propůjčuje skvělou elasticitu, hladký povrch a velmi vysokou transparentnost. PVC desky jsou velice lehké a díky svým vlastnostem se vyznačují snadnou instalací i manipulací. Dodáváme je také v profilu trapéz jako trapézové desky Guttagliss PVC. V neposlední řadě Vás musíme upozorněnit, že u těchto desek neprovádíme řezy na míru.

Výhody:

  • snadná montáž
  • nízká hmotnost, elastické
  • vysoká transparentnost
  • nízká cena
  • ochranné a zahradní přístřešky
  • překážky proti stříkající vodě

 

Skladování a montáž

Vlnité desky skladujte na rovné ploše nebo na dřevěné paletě. Desky položené na sobě nikdy neskladujte na přímém slunci nebo v teplotě nad 60°C. Uskladněné desky chraňte též před mechanickým poškozením, deštěm a dalšími nepříznivými vlivy. Po deskách nechoďte.
Jako podkladní konstrukci je nejlepší zvolit dřevěnou. Horní líc podkladních latí je nutno opatřit bílým nátěrem, aby se předešlo nadměrnému přehřívání konstrukce. Při použití impregnačních prostředků pro ochranu dřeva je nutno ošetřené konstrukční části nechat řádně vyschnout, aby nedošlo k výskytu barevných skvrn na spodní straně desek. Maximální povolená rozteč latí je 400 mm pro PVC. V oblastech s nadmořskou výškou 600 m a výše by měla být tato rozteč poloviční.

Desky pokládejte z opačné strany, než je směr převládajícího větru, a to tak, aby druhá řada desek začínala polovinou desky. Při montáži se musí do každého profilu, kam se šroubuje vrut dát distanční podložka vlna. Pro připevnění používejte pouze vruty s plastovou podložkou nebo vrut s ochrannou čepičkou. Počet je cca 12 ks na 1 m2. Vruty se připevňují v každém třetím vrcholu. V případě, že desky pokládáte v místě s nepříznivými povětrnostními podmínkami, doporučujeme připevnit desky v každém druhém vrcholu. V přesazích připevněte desky na každém vrcholu. Desky nedoporučujeme spojovat lepením ani šrouby. Pouze se navzájem překládají.

Boční přesah - 1 vlna - při sklonu nad 10°
2 vlny - při sklonu nižším než 10° nebo v klimaticky nepříznivých oblastech

Příčný přesah - 15 cm, v klimaticky nepříznivých oblastech 20 cm.
Při sklonu střechy nižším než 10° je nutno příčný přesah desek těsnit neutrálním silikonovým tmelem, který desky nebude poškozovat.

Řezání a vrtání

S deskami zacházejte opatrně, aby při manipulaci nedošlo k jejich poškození. Vlnité desky mohou být jednoduše přizpůsobeny požadované délce řezáním ručním nebo elektrickou pilou s jemným ostřím. Nedoporučujeme řezat desky při teplotách nižších než 10°C. Při řezání musí být deska zajištěna, aby nedocházelo k vibracím.

Desky doporučujeme vrtat speciálním kónickým vrtákem HSS. Při vrtání je nutné, aby byla deska v místě vrtu podložena a řádně ukotvena. Potřebné otvory pro vrut je nutné vrtat s otvorem o větším průměru, aby se předešlo poškození desek díky možné dilataci. Pro upevňování desek je nutné vždy předvrtat otvory. Desky se nesmí přibíjet hřebíky.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Deska polyvinylchloridová vlnitá, kouřová, GUTTAGLISS PVC naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!