www.ferospoj.cz :: Altán zahradní dřevěný, KARIBU LISABON (29.03.2024 - 11:30)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Altán zahradní dřevěný, KARIBU LISABON

Dřevěný šestiboký zahradní altán KARIBU LISABON slouží jako místo odpočinku pro dvě osoby. Čtyři sloupy o průřezu 90 x 90 mm podpírají střechu s masivními příčnými podpěrami. Konstrukce zahradního altánu je tlakově impregnována a je tak dobře chráněna proti dřevokazným houbám i hmyzu, ale i proti nepříznivým povětrnostním podmínkám. Impregnace je zdravotně nezávadná a naprosto bezpečná. Vzhledem k velkým plochám střechy a zatížení větrem je nutné připevnit altán k zemi pomocí odpovídajících H kotev v délce cca 60 cm (nejsou obsahem dodávky).

Povrchová úprava:
Při výrobě konstrukce altánu bylo použito tlakově impregnované dřevo. Jedná se o velmi účinnou a ekologicky šetrnou metodu pro ochranu dřeva. Zředěné impregnační soli se vysokým tlakem v průmyslové přetlakové komoře vtlačují do vnitřní struktury dřeva, takže ošetřené dřevo má na konci tohoto procesu vysokou vlhkost a velmi pomalu vysychá. Proto má tlakově impregnované dřevo specifické vlastnosti, především typickou nazelenalou, načervenalou, namodralou nebo našedlou barvu.

Před montáží musí být všechny dřevěné díly ošetřeny hluboko působícím základním nátěrem (preventivní ochrana proti zamodrání a plísni) a to z vnější i vnitřní strany dílců. Pro konečný nátěr Vám doporučujeme použít lazuru na dřevo, která ochrání dřevo proti vlhkosti a slunečnímu záření. Návod k montáži altánu naleznete ZDE. Montáž by měly provádět dvě, ideálně tři osoby. Ukotvení je možné bez betonování za použití kotevních patek nebo zemních vrutů.

Střecha:
Střecha je zhotovena z dřevěných desek. Střešní krytina není obsahem dodávky a je nutné ji ihned po stavbě doplnit dle vlastního výběru. Nabídku vhodných střešních krytin naleznete ZDE.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Altán zahradní dřevěný, KARIBU LISABON naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!