www.ferospoj.cz :: Altán zahradní dřevěný, KARIBU CORDOBA (19.04.2024 - 02:50)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Altán zahradní dřevěný, KARIBU CORDOBA

Dřevěný zahradní altán KARIBU CORDOBA má základní čtvercový tvar a díky vnitřnímu rozměru 2,71 x 2,71 m nabízí dostatek prostoru pro letní posezení, grilování, relaxaci i rodinnou oslavu. Celková zastřešená plocha je 3,57 x 3,57 m. Výška boku je 1,99 m a výška hřebene 2,97 m. Čtyři sloupky 9 x 9 cm podpírají střechu s masivními příčnými podpěrami. Konstrukce altánu je tlakově impregnována a je tak dobře chráněna proti dřevokazným houbám i hmyzu, ale i proti nepříznivým povětrnostním podmínkám. Impregnace je zdravotně nezávadná a naprosto bezpečná.

Povrchová úprava:

Tlaková impregnace je velmi účinná a ekologicky šetrná metoda pro ochranu dřeva. Ošetřené dřevo má díky tomu vysokou vlhkost a velmi pomalu vysychá. Proto má tlakově impregnované dřevo specifické vlastnosti, především typickou nazelenalou, načervenalou, namodralou nebo našedlou barvu.

Před montáží musí být všechny dřevěné díly ošetřeny hluboko působícím základním nátěrem (preventivní ochrana proti zamodrání a plísni) a to z vnější i vnitřní strany dílců. Pro konečný nátěr použijte i ve vnitřním prostoru povětrnostně odolnou lazuru s dobrými fyzikálními vlastnostmi, která ochrání dřevo proti vlhkosti a slunečnímu záření. Lazura by měla být zároveň voděodpudivá, světlostálá a vlhkosti odolná. Nepoužívejte žádný lak. Další nátěr provádějte po dokonalém zaschnutí a vyvětrání. Důkladnou ochranou dřeva ovlivníte zásadně životnost Vašeho výrobku.

Střecha:

Střecha je zhotovena z dřevěných desek. Střešní krytina není u některých variant obsahem dodávky a je nutné ji ihned po stavbě doplnit podle vlastní volby. Pro šikmé střechy doporučujeme samolepící bitumenovou lepenku.

varianta 6326001 bez podlahy a střešní krytiny
varianta 6326002 set s podlahou a zábradlím, bez střešní krytiny
varianta 6326003 bez podlahy, součástí černý střešní šindel


Montáž altánu:

Montážní návod varianty 6326001 a 6326003 naleznete ke stažení ZDE a pro variantu 6326002 ZDE.

Montáž zvládnete svépomocí a měly by ji provádět dvě, ideálně tři osoby. Při výběru prostoru k postavení altánu se snažte zvolit rovné a pevné místo, odkud bude umožněno odvodnění. Vzhledem k velkým plochám střechy a zatížení větrem je nutné připevnit altán k zemi například pomocí odpovídajících H kotev v délce cca 60 cm (nejsou obsahem dodávky).

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Altán zahradní dřevěný, KARIBU CORDOBA naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!