www.ferospoj.cz :: Lesnické a Ovčí pletivo (19.03.2024 - 10:07)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Lesnické a Ovčí pletivo

Lesnické pletivo

Do stavby plotu okolo lesní školky či pole se můžete pustit v jakémkoliv ročním období. A protože se nezřídka jedná o kilometry pletiva, přišly už před lety výrobci se speciální nabídkou, aby Vám realizaci plotového systému usnadnily. Jedná se o lesnické pletivo, známé také jako bulwark. Oficiálně se toto pletivo nazývá uzlové.

Velkou výhodou lesnického pletiva je kromě jiného jeho cena. Při standardních výrobních výškách od 1 m do 2 m jsou ceny lesnického pletiva v rozptylu od 15 Kč do 23 Kč bez DPH za 1 bm. Ale jak už bylo naznačeno, výhod je více. Uzlíkový spoj (vodorovné a svislé dráty jsou do sebe zapleteny) je z hlediska pevnosti výrazně odolnější než spoje svařovené. Tedy vezmeme-li v potaz dimenze použitých drátů. U pletiva pro lesní školky se jedná nejčastěji o průměr 1,6 mm, přičemž spodní a horní drát je posílen na 2,0 mm. Uzlíkové pletivo Vám také dobře poslouží jako dočasný plot. Proto je u různých staveb také často využíváno stavebními firmami.

Životnost lesnického pletiva je vylepšena tím, že dráty jsou povrchově upraveny zinkováním. Pletivo Vám vydrží dobře sloužit minimálně 5 až 10 let, podle konkrétního stanoviště. Vždy záleží na tom, zda je okolní terén silně podmáčený, zastíněný, zda je plot je na severní straně či návětrném stanovišti. V případně výše uvedených podmínek doporučujeme pro stavbu plotu i přes nárůst ceny použít pletivo se silnějsím drátem, které je často pojmenováváno jako pletivo ovčí.

Ovčí pletivo

Ovčí pletivo je vyrobeno naprosto shodným způsobem jako lesnické, tedy uzlíkovým spojem. Ale kvůli ovcím, respektive dalším hospodářským zvířatům střední velikosti, je drát zesílen. Výpletový drát je tak vyroben v dimenzi 2,0 mm, spodní a horní je zesílen na 2,8 mm. Rozestupy svislých drátů jsou u pletiv, jejichž prodej realizuje firma Ferospoj prostřednictvím on-line prodejny ObchodProDilnu.cz, standardně vždy 150 mm, u vodorovných drátů jsou rozestupy různé. Některé rozměry (výšky) uzlového pletiva Vám do výše položených poloh s výraznější ladovskou zimou nabízíme také s vyšším počtem drátů, přičemž hned několik spodních drátů je od sebe vzdáleno pouze 50 mm. Je to z těch důvodů, aby se Vám i při výrazném nasněžení do ohrady nedostávali králící a další drobnější zvěř.

Pokud plánujete nákup a chcete o lesnických, ovčích či farmářských pletivech vědět víc, navštivte naši on-line prodejnu ObchodProDilnu.cz. Vlastní dopravou, paletovou přepravou (DHL, Jihotrans, RABEN, TOPTRANS) Vám pletiva dopravíme kamkoliv v rámci celé české republiky. Nebojte se toho, že se Vám díky dopravnému nákup prodraží, opak je pravdou. Díky vysokému počtu přeprav se nejedná o žádné částky v řádu tisíců, průměrně se cena dopravy pohybuje okolo 400 Kč.

Přejít do on-line prodejny farmářských, lesnických a ovčích pletiv můžete zde!