www.ferospoj.cz :: Patka kotevní výškově nastavitelná, s přivařenou maticí, výroba ČR (28.03.2024 - 09:58)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Patka kotevní výškově nastavitelná, s přivařenou maticí, výroba ČR

Patka kotevní výškově nastavitelná, s přivařenou maticí, výroba ČR

Výškově nastavitelná kotevní patka s přivařenou maticí

Výškově nastavitelná kotevní patka je vyrobena z oceli S235JR a pro vyšší odolnost vůči korozi je galvanicky pozinkována. Tento kotevní pilíř se používá na již hotovou betonovou plochu. Díky nastavitelnosti patky však nevadí výškové rozdíly, které lze snadno dorovnat. Tato kotevní patka má přivařenou matici k horní desce, takže nastavení výšky probíhá ještě před připevněním k podkladu. Samotná výška se pak nastaví jednoduchým šroubováním. Vzhledem k tomu, že se patka umisťuje přímo pod sloup, je po instalaci téměř neviditelná a umožňuje tak ničím nerušený design sloupu.

Doporučujeme k realizaci základů dřevostavby používat kvalitní kotevní patky. Má-li patka příliš slabou šroubovici, či desku ze slabšího plechu, může při určitých povětrnostních podmínkách dojít na kotvě k problémům.

Použití výškově nastavitelné kotevní patky s přivařenou maticí

Stavitelná kotevní patka se používá ke kotvení tlačných sloupů a pilířů. V praxi se nejčastěji jedná o dřevěné trámky/hranoly pro konstrukci různých přístřešků, pergol, zahradních domků, parkovacích stání apod.

Kotvení dřevěného sloupku

Montáž patky vyžaduje vrtání otvoru zespodu sloupu. Doporučujeme použít speciální hadovitý vrták do dřeva o průměru závitové tyče patky. Patku pak zasunete přečnívající částí závitové tyče do vyvrtaného otvoru. Z tohoto důvodu doporučujeme o něco delší patku, než budete reálně potřebovat. Zespodu pak přichytíte sloup ještě pomocí konstrukčních vrutů nebo konvexních hřebíků. Obyčejné vruty do dřeva nejsou vhodné z důvodu nedostatečné pevnosti, a proto doporučujeme použití těch konstrukčních/stavebních.

Montáž výškově nastavitelné kotevní patky s přivařenou maticí do betonu

Po správném a přesném vyměření místa instalace se samotná patka přikotví k podkladu. Kotvení k podkladu se provádí až po připevnění ke dřevěnému sloupu. Doporučujeme patku kotvit přímo do betonu, takže pokud máte na betonové desce/patce ještě dlažbu, je nutné prodloužit kotvení až do betonové části, samotná dlažba není pro patku dostatečnou oporou.

K montáži budete potřebovat vrták do betonu a kotevní materiál. Zde máte možnost volby:

Od způsobu kotvení se pak odvíjí pevnost spoje. Na mohutnější konstrukce a větší počet děr doporučujeme chemickou kotvu v kombinaci se závitovou tyčí (svorníkem) a matkou.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Patka kotevní výškově nastavitelná, s přivařenou maticí, výroba ČR naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!