www.ferospoj.cz :: Patka kotevní šroubovací, U deska s prolisem, výroba ČR (23.04.2024 - 15:31)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Patka kotevní šroubovací, U deska s prolisem, výroba ČR

Patka kotevní šroubovací, U deska s prolisem, výroba ČR

Šroubovací kotevní patka umožňuje do U profilu s prolisem kotvit dřevěný hranol (horizontálně či vertikálně dle typu dřevostavby). Pro upevnění dřevěného trámku je k dispozici několik otvorů přímo v patce. Patka je z důvodu vyšší odolnosti vůči korozi galvanicky pozinkována. Díky prolisu není kotvený dřevěný sloup v přímém kontaktu se spodní částí patky, což pozitivně ovlivňuje jak životnost dřeva, tak životnost nátěru.

Šroubovací patka je výškově nastavitelná. Pomocí spodní volné matice se nastaví výška U patky, horní maticí se poloha zafixuje proti pohybu. Při betonáži místa, na které budete patky umisťovat, nemusíte mít díky výškové nastavitelnosti ve stejné výšce všechna kotevní stanoviště, terén může zůstat mírně "vyspádovaný" apod.

Použití kotevní patky U

Kotevní patka s U profilem se nejčastěji používá ke kotvení nosných sloupů a pilířů. V praxi se nejčastěji jedná o dřevěné trámky/hranoly pro konstrukci různých přístřešků, pergol, zahradních domků, parkovacích stání apod.

Montáž kotevní patky do betonu

Po správném a přesném vyměření místa instalace se samotná patka přikotví k podkladu. Doporučujeme ji kotvit přímo do betonu. Beton by měl být třidy alespoň C16/20 (dříve B20). Pokud máte na betonové desce/patce ještě dlažbu, je nutné prodloužit kotvení až do betonové části, samotná dlažba není pro patku dostatečnou oporou.

K montáži budete potřebovat vrták do betonu a kotevní materiál. Zde máte možnost volby:


Od způsobu kotvení se pak odvíjí pevnost spoje. Na mohutnější konstrukce a větší počet děr doporučujeme chemickou kotvu v kombinaci se závitovou tyčí (svorníkem) a matkou.

Kotvení dřevěného sloupku

Stejně jako u montáže patky do betonu máte i při kotvení trámku několik možností a opět se způsob bude odvíjet od zamýšlené konstrukce, především pak její hmotnosti a velikosti.


Obyčejné vruty do dřeva nejsou vhodné z důvodu nedostatečné pevnost ve "střihu", a proto doporučujeme použití těch konstrukčních.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Patka kotevní šroubovací, U deska s prolisem, výroba ČR naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!