www.ferospoj.cz :: Patka kotevní kotvící hrot, pozinkovaná (28.03.2024 - 09:09)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Patka kotevní kotvící hrot, pozinkovaná

Patka kotevní kotvicí hrot, pozinkovaná

Zatloukací patky s kotvicím hrotem, tvar patky (objímky pro kotvení dřevěného hranolu) je čtvercový. Zatloukací patky jsou na první pohled málo "sofistikované" kotvy pro zakládání staveb. V praxi je však tento způsob kotvení plně funkční u všech typů malých a středně velkých dřevostaveb - při stavbě altánu, zahradní pergoly (obecně dřevostavby s lehčí střešní krytinou), dětského hřiště (dětský domeček, skluzavka či houpačka), ale také při kotvení venkovní verandy či vynášené podlahy u bazénu v terénu se spádem.

Použití kotevní patky s kotvicím hrotem

Kotevní hroty jsou vhodné pro kotvení jakékoliv stavby ze dřeva, pokud je kotevní stanoviště vhodné pro kotvení bez betonáže (zemina G3 = standardní zemina bez vysokého obsahu písků či jílu a bez permanentně vysoké spodní vody). Kotvení bez betonáže je výrazně rychlejší při nižších finančních nákladech, altán či pergolu můžete také kdykoliv demontovat, menší stavby "zazimovat" a podobně. Při používání kotevních zatloukacích patek není nutné dělat žádné výkopy, a tím pádem odpadá starost s odvozem zeminy a s úklidem. 

Kotevní patky jako kotevní prvek také výrazně prodlouží životnost dřevěných sloupků plotu u hospodářských ohrad či při stavbě celodřevěných plotů u vašeho domu, samotnou realizaci základů také výrazně urychlí a zefektivní.

Doporučený postup pro montáž kotevních hrotů

Zatlučením roxoru na kotevní stanoviště lze provést "geologický" průzkum vhodnosti místa. Kotevní hrot zatloukejte palicí přes zatloukač kotevních hrotů (lze ho nahradit dřevěným hranolem z tvrdého dřeva).

Tato zatloukací kotevní patka je vhodná pouze pro čtvercové trámy a sloupky. Pokud potřebujete ukotvit trámek kulatý, použijte kotevní patku s kotvicím hrotem a kulatou objímkou.

Kotvení dřevěného sloupku

Pro ukotvení trámku/sloupku jsou v objímce k dispozici čtyři otvory o průměru 9 mm/11 mm.

Je několik možností, jak trámek k objímce přichytit, způsob se odvíjí od zamýšlené konstrukce, především pak její hmotnosti a velikosti.

Obyčejné vruty do dřeva nejsou vhodné z důvodu nedostatečné pevnost ve "střihu", a proto doporučujeme použití těch konstrukčních.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Patka kotevní kotvící hrot, pozinkovaná naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!