www.ferospoj.cz :: Domek zahradní s přístavkem, dřevěný, KARIBU MERSEBURG (19.04.2024 - 16:54)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Domek zahradní s přístavkem, dřevěný, KARIBU MERSEBURG

Zahradní dřevěný domek s přístavkem KARIBU MERSEBURG

Základní model dřevěného domku pro vaši zahradu s přístavkem o velikosti 166 cm (montovatelný zprava nebo zleva). Zahradní domek má pultovou střechu a dvoukřídlé dveře na pantech s oknem v každém křídle. Dřevěné profily síly 14 mm jsou perfektně vyfrézované ze severského smrku. Domek je dodáván jako stavebnice v rozloženém stavu, kde stěny tvoří jednotlivé dřevěné profily, které pouze sesadíte k sobě a sešroubujete, střechu tvoří celistvá deska. To garantuje extrémně jednoduchou montáž, kterou zvládne každý kutil. Domek můžete využít k uskladnění zahrádkářských, sportovních, bazénových, grilovacích, campingových, motoristických a dalších potřeb.

Podlaha:
  • varianta 6034001 neobsahuje podlahu

  • varianta 6034003 obsahuje v balení podlahu

Pokud budete domek stavět na dlažbě, betonu nebo jiném pevném povrchu, tak podlahu nepotřebujete. Nicméně ji doporučujeme, je to z uživatelského hlediska mnohem příjemnější. Podlahový rám z tlakově impregnované severské borovice, na který se dá přišroubovat podlaha, je obsahem základního balení domku. Na podlahový rám můžete přišroubovat podlahu z jakéhokoliv vhodného materiálu (palubky, OSB desky apod.), který upravíte na požadované rozměry. Položení podlahy je nutné v případě, že domek postavíte na měkkém povrchu. Vlastní originální podlaha se skládá ze smrkových profilů.

Střecha:
  • varianta 6034001 neobsahuje střešní krytinu

  • varianta 6034003 obsahuje v balení střešní lepenku (hustě pískovaná živičná lepenka o plošné hmotnosti 333 g/m²)

Střecha je zhotovena z dřevotřískových desek. U varianty, kde není střešní krytina obsahem dodávky, je nutné ji ihned po stavbě doplnit podle vlastní volby. Na ploché střechy samolepící střešní hliníkovo-bitumenovou fólii. U střech se sklonem >15° je vhodný i bitumenový šindel. Potřebný počet rolí samolepící ALU-bitumenové krytiny o rozměru 1 x 5 metrů pro tento model domku = 3 role.

Povrchová úprava domku:

Před montáží musí být všechny stavební díly ošetřeny hluboko působícím základním nátěrem a preventivním nátěrem proti zamodrání a plísni, a to z vnější i vnitřní strany dílců. Pro konečný nátěr použijte i ve vnitřním prostoru povětrnostně odolnou lazuru s dobrými fyzikálními vlastnostmi, která ochrání dřevo proti vlhkosti a slunečnímu záření. Doporučujeme Vám použít lazuru na dřevo, která je skvělá jak po vizuální stránce, tak zároveň prodlouží životnost dřeva. Nepoužívejte žádný lak! Důkladnou ochranou dřeva ovlivníte zásadně životnost zahradního domku.

Základy domku:

Horní hrana základu by měla přesahovat asi o 5 cm okolní terén. Základ musí být vyvážen do vodorovné roviny a odvodněn. Nosný rošt domku podložte pásky z bitumenové lepenky (nejsou součástí dodávky), aby bylo zabráněno přímému kontaktu se zemí a vniknutí zemní vlhkosti do trámků. Tyto kroky jsou důležité pro trvanlivost základu. S kvalitním základem vydrží domek o mnoho let déle.

Montáž domku:

Montážní návod ke stažení naleznete ZDE.

Montáž zahradního domku KARIBU MERSEBURG by měly provádět dvě nebo tři osoby. Pro domek vyberte na vaší zahradě rovné a pevné místo, odkud bude umožněno odvodnění. Domek můžete stavět rovnou na dlažbě, betonu nebo jiném pevném a nosném povrchu. Pokud však chcete vytvořit útulnější a čistší vnitřní prostor domku, doporučujeme použít podlahu.

Zahradní dřevěné domky je možné postavit na podélně položené trámky ukotvené na systému zemních vrutů a víček na vruty, návod naleznete ZDE. Pro stavbu domku na rovném místě postačí vruty 500 mm dlouhé, v měkčí půdě nebo na nerovném místě 600 mm dlouhé. Větší a těžší domky je doporučeno stavět na připravenou pevnou a rovnou plochu (beton, dlaždice, podezdívka)

Před montáží zahradního domku skladujte balení v suchu, chráněné proti vlivům počasí (vlhkost, slunce). Neskladujte ve vytápěném prostoru!

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Domek zahradní s přístavkem, dřevěný, KARIBU MERSEBURG naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!