www.ferospoj.cz :: Domek zahradní dřevěný, KARIBU STOCKACH (16.04.2024 - 21:36)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Domek zahradní dřevěný, KARIBU STOCKACH

Zahradní dřevěný domek KARIBU STOCKACH

Základní model dřevěného domku pro vaši zahradu. Tento model má pultovou střechu a dvoukřídlé dveře na pantech s oknem v každém křídle. Stavebním materiálem domku jsou dřevěné profily síly 19 mm perfektně vyfrézované ze severského smrku. Dodáváme jako stavebnici v rozloženém stavu, kde stěny tvoří jednotlivé dřevěné profily, které pouze sesadíte k sobě a sešroubujete, střechu tvoří celistvá deska. To garantuje extrémně jednoduchou montáž, kterou zvládne každý kutil. 

Střecha domku:

Střecha je zhotovena z dřevotřískových desek. Střešní krytina není obsahem dodávky a je nutné ji ihned po stavbě doplnit podle vlastní volby. Pro domky KARIBU doporučujeme střešní krytinu ALU-bitumen nebo případně bitumenový šindel. Potřebný počet rolí ALU-bitumenové krytiny o rozměru 1 x 5 metrů pro tento model domku jsou 2 role.

Povrchová úprava domku:

Tento model domku dodáváme ve dvou barevných provedení: nátěr KARIBU tmavě šedá (RAL 060 40 05) nebo přírodní dřevo.

  • profesionální nátěr KARIBU (KARIBU FARBSYSTEM) - dřevěné profily jsou z vnější strany již ve výrobě opatřeny kvalitní vodoodpudivou barvou, která ochrání dřevo před vlivem UV záření a počasí.

  • přírodní dřevo - před montáží musí být všechny stavební díly ošetřeny základním nátěrem a preventivním nátěrem proti zamodrání a plísni z vnější i vnitřní strany dílců. Pro konečný nátěr použijte povětrnostně odolnou lazuru, která ochrání dřevo proti vlhkosti a slunečnímu záření. Lazura by měla být voděodpudivá, světlostálá a odolná proti vlhkosti. Nepoužívejte lak.

Základy domku:

Horní hrana základu by měla přesahovat asi o 5 cm okolní terén. Základ musí být vyvážen do vodorovné roviny a odvodněn. Nosný rošt domku podložte pásky z bitumenové lepenky (nejsou součástí dodávky), aby bylo zabráněno přímému kontaktu se zemí a vniknutí zemní vlhkosti do trámků. Tyto kroky jsou důležité pro trvanlivost základu. S kvalitním základem vydrží domek o mnoho let déle.

Montáž domku:

Montážní návody ke stažení naleznete v dokumentech vedle fotogalerie.

Montáž zahradního domku KARIBU STOCKACH by měly provádět dvě nebo tři osoby. Pro domek vyberte na vaší zahradě rovné a pevné místo, odkud bude umožněno odvodnění. Domek můžete stavět rovnou na dlažbě, betonu nebo jiném pevném a nosném povrchu. Pokud však chcete vytvořit mnohem útulnější a čistší vnitřní prostor domku, doporučujeme dokoupit podlahu, která není součástí balení. Podlahový rám (rošt) z tlakově impregnované severské borovice, na který se dá přišroubovat podlaha, je obsahem základního balení domku. Položení podlahy je nutné v případě, že domek stavíte na měkkém povrchu.

Menší dřevěné domky je možné postavit na podélně položené trámky ukotvené na systému zemních vrutů a víček na vruty, návod naleznete ZDE. Pro stavbu domku na rovném místě postačí vruty 500 mm dlouhé, v měkčí půdě nebo na nerovném místě 600 mm dlouhé. Větší a těžší domky je doporučeno stavět na připravenou pevnou a rovnou plochu (beton, dlaždice, podezdívka)

Před montáží zahradního domku skladujte balení v suchu, chráněné proti vlivům počasí (vlhkost, slunce). Neskladujte ve vytápěném prostoru!


 

 

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Domek zahradní dřevěný, KARIBU STOCKACH naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!