www.ferospoj.cz :: Altán zahradní dřevěný, KARIBU PERIDA (20.04.2024 - 07:55)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Altán zahradní dřevěný, KARIBU PERIDA

Dřevěný zahradní altán KARIBU PERIDA má základní obdélníkový tvar a nabízí dostatek prostoru pro letní posezení, grilování, relaxaci i rodinnou oslavu. Konstrukce altánu je tlakově impregnována a je tak dobře chráněna proti dřevokazným houbám i hmyzu, ale i proti nepříznivým povětrnostním podmínkám. Impregnace je zdravotně nezávadná a naprosto bezpečná. Altán KARIBU PERIDA nabízíme ve dvou rozměrových variantách buď se 6 sloupky (6140001 a 6140002), nebo 8 sloupky (6140003).

Povrchová úprava:

Při výrobě konstrukce bylo použito tlakově impregnované dřevo. Jedná se o velmi účinnou a ekologicky šetrnou metodu pro ochranu dřeva. Před samotnou montáží musí být všechny dřevěné díly ošetřeny hluboko působícím základním nátěrem (preventivní ochrana proti zamodrání a plísni) a to z vnější i vnitřní strany dílců. Pro konečný nátěr použijte i ve vnitřním prostoru povětrnostně odolnou lazuru na dřevo s dobrými fyzikálními vlastnostmi, která ochrání dřevo proti vlhkosti a slunečnímu záření. Lazura by měla být zároveň voděodpudivá, světlostálá a vlhkosti odolná. Nepoužívejte žádný lak.

Střecha:

Střecha je zhotovena z dřevěných desek. Střešní krytina není obsahem dodávky a je nutné ji ihned po stavbě doplnit podle vlastní volby. Pro šikmé střechy doporučujeme samolepící bitumenovou lepenku, na ploché střechy samolepící střešní hliníkovo-bitumenovou fólii. U střech se sklonem >15o je vhodný i bitumenový šindel.

Varianta 6140002 obsahuje v balení obdélníkový černý střešní šindel, tudíž nemusíte řešit koupi střešní krytiny.

Montáž altánu:

Montážní návod ke stažení pro variantu se 6 sloupky naleznete ZDE a pro variantu s 8 sloupky ZDE.

Montáž by měly provádět dvě, ideálně tři osoby. Při výběru prostoru k postavení altánu se snažte zvolit rovné a pevné místo, odkud bude umožněno odvodnění. Vzhledem k velkým plochám střechy a zatížení větrem je nutné připevnit altán k zemi pomocí odpovídajících H kotev v délce cca 60 cm (nejsou obsahem dodávky). Pro připevnění můžete také použít kotevní patky nebo zemní vruty.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Altán zahradní dřevěný, KARIBU PERIDA naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!