www.ferospoj.cz :: Vrut Drywal s plochou hlavou SBS-FK pro uchycení stropních závěsů, Mungo (28.03.2024 - 10:16)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Vrut Drywal s plochou hlavou SBS-FK pro uchycení stropních závěsů, Mungo

Vrut DRYWAL od švýcarského výrobce MUNGO je druh vrutu pro uchycení masivních sádrovláknitých desek k předpřipravené konstrukci, či k profilovaným roštům, ke kterým se desky také kotví. Jedná se o jeden z nejrozšířenějších způsobů dokončování výstavby interiérových stěn a stropů.

Jedná se o speciální vruty z tvrzené oceli, které umožňují rychlé a pevné připevňování ať už do sádry, sádrokartonu, dřevotřísky či cementovláknitých desek. Jsou k dispozici v délce 35 mm. Pro pohon vrutu je k dispozici hluboká drážka Philips (PH) ve tvaru jednoduchého kříže, který zajistí bezproblémové zašroubování. Tento typ drážky je nejpoužívanější, a to především mezi domácími kutily.

Nevíte si rady s tím, zda zvolit vrut do sádrokartonu s dvouchodým nebo jednochodým závitem? Dvouchodý závit má narozdíl od jednochodého dvě šroubovice, a díky tomu se více hodí na přišroubování sádrokartonové desky do ocelové konstrukce (profilu).

Je důležité podotknout, že se musí použít ten správný bit nebo šroubovák, protože při nevhodném výběru může dojít k deformaci a vrut bude následně nepoužitelný. Všechny naše varianty jsou povrchově upraveny fosfátováním, tedy vrstvou materiálu elektricky nevodivého a nerozpustného ve vodě či v organických rozpouštědlech. Dále se bez dalších úprav velice hodí jako konverzní povrch pro lakování. 

Mezi nejdůležitější vlastnosti fosfátu patří:
• ochrana proti korozi
zlepšení přilnavosti laku k povrchu
zabraňování podkorodování

Vrut je vyroben s dvouchodým závitem s plochou hlavou hlavou, která zajišťuje zašroubování celého vrutu. U tohoto vrutu závit běží až ke konci dříku a rychle proniká do dřeva, coč velice urychlí Váš čas i námahu. Pokud bychom při práci se sádrokartonem použili vruty bez povrchové úpravy, vlivem vzdušné vlhkosti by během krátké doby zkorodovaly a prokreslily by se do malby.

Výhody vrutů DRYWAL:

  • spojování bez praskání materiálu
  • dostatečně hluboká drážka pro snadnou montáž
  • vhodné pro jakoukoliv výstavbu

 

Vruty DRYWAL jsou vhodné pro všechny typy staveb ze sádrovláknitých desek. Mezi hlavní využití těchto desek patří výstavba dřevostaveb, u nichž lze těmito deskami vytužovat dřevěné konstrukce nosných stěn a také je využívat v exteriéru. Dále se tyto desky dají využít pro výstavbu sklepa či střechy. Tyto desky se dají také použít pro sestavení podlahy, která následně tlumí zvuk kroků a zároveň tepelně izoluje.

Prodej po jednotlivých kusech nebo v cenově výhodnějším balení po 500 nebo 1 000 kusech, kde je zdarma přiložen i jeden bit do nástavce vrtačky.

Prodej vrutů DRYWAL MUNGO SBS-FK pro uchycení stropních závěsů s plochou hlavou je realizován v ucelené rozměrové řadě. Jednotlivé varianty, základní technická data, aktuální ceny a dostupnosti naleznete výše. Na všech sloupcích v tabulce variant, které obsahují zelenou šipku, je možné filtrovat technická data. To Vám dává možnost lépe vyhledat konkrétní rozměr, průměr, délku či jiný parametr.
Je-li aktuální dostupnost některé z výše nabízených variant Na dotaz či potřebujete-li do Vašeho projektu rozměr, který se v tabulce výše nenachází, poptejte nás prosím. V co nejkratší lhůtě se Vám pokusíme poskytnout cenovou nabídku / zpětné info.

 

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Vrut Drywal s plochou hlavou SBS-FK pro uchycení stropních závěsů, Mungo naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!