www.ferospoj.cz :: Sloupek plotový, poplastovaný, zelený + příchytka ZDARMA (29.03.2024 - 14:49)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Sloupek plotový, poplastovaný, zelený + příchytka ZDARMA

Plotový sloupek poplastovaný, zelený

Plotový zelený sloupek je určený pro stavbu plotu z pletiva nebo plotových panelů. Součástí každého sloupku je krytka v zelené barvě, která brání zatékání vody a padání nečistot do sloupku. Ke sloupku dostanete 1 ks příchytky napínacího drátu v zelené barvě zdarma. Příchytka je přiložena volně a můžete si ji umístit do libovolné výšky podle potřeby.

Vlastnosti plotového sloupku

Plotové sloupky jsou vyrobené z ocelové trubky, která má průměr 38-60 mm a sílu stěny 1,25-2 mm. Pro vyšší pevnost plotu jednoznačně doporučujeme průměr sloupku 48 mm. Sloupky jsou proti korozi chráněny zinkováním a následně poplastovány zeleným PVC. Tato povrchová úprava se vyznačuje vysokou odolností vůči atmosférickým vlivům a UV záření.

Použití plotových sloupků a vzpěr

Plotové sloupky jsou určeny pro výstavbu plotu z pletiva. Jejich úkolem je podpírat plot, proto musí být pevně usazeny v zemi. U některých sloupků je potřeba použít vzpěry, které sloupek fixují a zajišťují jeho pevnost a svislou polohu. Vzpěry je nutné použít u těchto sloupků:

  • začátek plotu (1 vzpěra)
  • v každém rohu (2 vzpěry)
  • při každé změně směru plotu (2 vzpěry)
  • každých nejvýše 25 m rovné délky plotu (2 vzpěry)
  • na konci plotu (1 vzpěra)

Použití sloupků a vzpěr

Pokud budete v oplocení používat branku, nemusíte u branky sloupky zdvojovat. Místo plotového sloupku jendoduše pletivo připevněte na brankový sloupek. Ten je pak také nutné zavzpěrovat.

Jak zasadit sloupek do země sloupek?

Nejprve si pečlivě zaměřte terén a podle toho vyberte správnou délku plotového sloupku (celková délka sloupku by měla být alespoň o 50 až 80 cm delší, než je výška pletiva - nesmíme zapomenout, že část sloupku bude schovaná v zemi). Do země vykopejte/vyvrtejte kuželovitou díru o průměru 20 - 30 cm, hlubokou alespoň 50 cm (ideálně 80 cm - nezámrzná hloubka). K vykopání díry vám poslouží vrták a ruční bagr. Pokud potřebujete vykopat hodně děr, můžete si zapůjčit motorový vrták. Sloupek zabetonujte. Je také možné sloupek usadit za pomoci zemních vrutů. V obou variantách kontrolujte správnou polohu sloupků pomocí vodováhy.

Plotové sloupky umisťujte maximálně po 2,5 až 3 m po celém obvodu plotu. Pokud necháte plotové pole delší, hrozí prověšení pletiva.

Jak spočítat počet potřebných sloupků?

Změřte si celkovou délku plotu, kterou potřebujete k ohraničení vaší zahrady či pozemku a toto číslo vydělte rozestupem sloupků (sloupky od sebe umisťujeme po 2,5 - 3 metrech). Výsledek vám určí počet plotových polí. K tomuto číslu připočtěte jeden sloupek navíc. Výsledné číslo je počet sloupků, který je potřeba pro oplocení použít.

Příklad: Na oplocení prostoru potřebujete 50 metrů pletiva. Sloupky umístíme po 2,5 metrech.
(50 : 2,5) + 1 = 20 + 1 = 21 sloupků

Jak přidělat příchytku napínacího drátu ke sloupku?

Příchytka se skládá za dvou částí - plastového dílu a samovrtného šroubku TEX. Instaluje se bez předvrtání pomocí akumulátorové vrtačky. Příchytka drží napínací drát a ke každému sloupku potřebujete 2-3 příchytky podle počtu řad napínacího drátu (horní, spodní a někdy středový).

U nezapleteného pletiva do výšky 120 cm potřebujete dvě řady napínacího drátu - horní a spodní. Od výšky 150 cm doporučujeme použít i středový napínací drát, který je nutný i u zapletených pletiv nad tuto výšku.

Co je potřeba na stavbu plotu?

Potřebné množství všech komponentů se dozvíte v článku kalkulace ceny plotu.
Pokud si nebudete vědět rady, napište nám na poptavky@obchodprodilnu.cz ideálně i s jednoduchým náčrtkem pozemku.
Rádi Vám cenu plotu ZDARMA spočítáme!

Doprava a dostupnost plotových sloupků

Snažíme se v sezóně držet vysoké skladové zásoby pletiv, abychom mohli dodávky realizovat obratem. Plot včetně příslušenství Vám zašleme po celé ČR prostřednictvím paletové přepravy nebo zavezeme naším vozem.


Návod na stavbu plotu z pletiva

Montáž plotu zvládnete svépomocí bez asistence firmy. Podívejte se na naše články, které se týkají výběru a montáže plotu:

Jak betonovat sloupek?
Jak vybrat pletivo?
Jak vybrat plotové sloupky?
Co vše je třeba na stavbu plotu?
Podhrabové desky - ano či ne?

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Sloupek plotový, poplastovaný, zelený + příchytka ZDARMA naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!