www.ferospoj.cz :: Prvek tesařský spojovací, profil HH (28.03.2024 - 13:26)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Prvek tesařský spojovací, profil HH

tesařské spojovací prvky, profil hh

Kotevní prvek s profilem HH je vhodný ke kotvení dřevěných prvků různých průřezů, slouží k upevnění konstrukcí s vysokým zatížením. Spodní příčný profil zaručuje statickou kotevní patku, zabraňuje vytržení z betonu. Tento kotevní prvek je určen pro zabetonování do čerstvého betonu. Tesařaké spojovací prvky jsou vyrobeny z oceli S235JR o tloušťce 6 mm a proti korozi jsou povrchově upraveny žárovým zinkováním.

Použití spojovacího prvku

Kotevní patka s profilem HH se nejčastěji používá ke kotvení sloupů a pilířů různých průřezů. V praxi se jedná o mohutné dřevěné trámy/hranoly pro konstrukci různých robustních pergol, altánů a zahradních domků.

Montáž spojovacího prvku do betonu

Kotevní prvek je vhodné instalovat při betonování podkladu do hloubky přibližně 30 cm. Doporučujeme použít beton třídy alespoň C16/20 (dříve B20). Maximální vzdálenost mezi profilem a deskou betonu nesmí přesáhnout 50 mm

Kotvení dřevěného sloupku

Pro bezpečné ukotvení dřevěného sloupku do tesařského spojovacího prvku doporučujeme použít závitovou tyč o průměru M12 + matice.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Prvek tesařský spojovací, profil HH naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!