www.ferospoj.cz :: Plotovky dřevoplastové (WPC) PILWOOD, různé barvy (20.04.2024 - 14:04)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Plotovky dřevoplastové (WPC) PILWOOD, různé barvy

Dřevoplastové plotovky z materiálu WPC (wood-plastic composite) kombinuje poměr dřeva 60% a vysoce kvalitní, polymer HDPE 40%. Jsou vhodnou volbou díky své vysoké odolnosti a dlouholeté životnosti bez nutnosti nátěrů. Ve výsledku tak vzniká odolný, trvanlivý a bezúdržbový materiál, odolávájící vnějším vlivům (déšt, vlhko, sluneční záření, vítr, mráz atd.) i teplotním výkyvům. Plotovky jsou vyráběny v ČR a nabízejí kvalitní profil s plným probarvením.

Plotovky WPC s dřevěným dekorem není potřeba natírat ani jiným způsobem udržovat, odolávají vnějším vlivům, škůdcům a jsou stálobarevné. Mají plný probarevný profil. Každá strana plotovky má odlišnou texturu, je tedy potřeba věnovat pozornost jejich montáži. Dřevoplastové plotovky PILWOOD jsou vyráběny ve dvou rozměrech (120x11 mm a 90x15 mm) a různých výškách (1000, 1200, 1500 a 1800 mm).

plotovky vzornik

Montáž plotovek vodorovně:

Vodné jsou příchytky k plotovkám PILWOOD, v kombinaci s vratovými šrouby a samojistnými maticemi. Pro vodorovnou montáž plotovek jsou vhodné plotovky v délce max. 1500 mm, vyšší plotovky je nutné opatřit uprostřed oporou. Díky příchytkám PILWOOD "L" můžete plotovky vodorovně namontovat na kovoný i betonový sloupek.
K instalaci plotovky doporučujeme využít vratové šrouby M6 x 20 s podložkou a matkou. Otvory v plotovce pro šrouby předvrtejte vrtákem 6 mm (v našem sortimentu naleznete kategorie vrtáků do kovu zde). Při montáži plotovek je potřeba mezi jednotlivými latěmi ponechat mezeru nejméně 5 mm z důvodu tepelné roztažnosti materiálu.

vodorovna montaz

Montáž plotovek vertikálně:

Nejprve provedeme montáž podélných nosníků. Rozestup mezi nosníky je 780 mm. Maximální přesah plotovek od podélných nosníků je 150 mm zespodu i zhora. U vyšších plotovek (nad 1200 mm) je doporučeno použít tři podélné nosníky.
Pro uchycení plotovky můžete využít vratové šrouby s podložkou a matkou, další možností jsou nýty. Otvor předvrtejte vrtákem 5 mm v plotovce i v nosníku (v našem sortimentu naleznete kategorie vrtáků do kovu zde). V případě uchycení plotovky 2 nýty, dodržujte odstup od hrany min. 16 mm. Při montáži plotovek je potřeba mezi jednotlivými latěmi ponechat mezeru nejméně 5 mm z důvodu tepelné roztažnosti materiálu.

svisla montaz

K plotovkám z WPC také nabízíme příčníky ve stejném barevném provedení a aby byl Váš plot celý ve stejném deisgnu, naleznete v naší nabídce také univerzální branky, s barvou rámu, která odpovídá barvě plotovky. Dřevoplastové plotovky nejsou vhodné jen na stavbu plotu, ale i na jiné zahradní či firemní projekty. Nakupujete kvalitní český výrobek s garancí životnosti > 25 let.

 

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Plotovky dřevoplastové (WPC) PILWOOD, různé barvy naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!