www.ferospoj.cz :: Patka úzká, profil U s prolisem, žárově pozinkovaná (28.03.2024 - 12:11)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Patka úzká, profil U s prolisem, žárově pozinkovaná

KOTEVNÍ PATKA U S PROLISEM

Speciální kotevní prvek pro upevnění jakékoliv dřevěné kostrukce k podloží. Tesařské kování v rozměrech od 80 x 60 do 120 x 60 mm. Rozměrové varianty kotevních patek U s prolisem naleznete výše. Kotevní profil U s prolisem je ideální kotevní prvek pro dřevěné sloupky. Pomocí základny se stabilně ukotví k zemi. Pro upevnění dřevěného trámku je pak k dispozici několik otvorů přímo v patce. Patka je z důvodu vyšší odolnosti vůči korozi žárově pozinkována. Díky prolisu není kotvený dřevěný sloup v přímém kontaktu se spodní částí patky, což pozitivně ovlivňuje jak životnost dřeva, tak životnost nátěru. Profil je vyroben z plechu 4 mm a je vhodný i pro kotvení těžkých dřevěných prvků.

Použití kotevní patky

Kotevní patka s U profilem se nejčastěji používá ke kotvení nosných sloupů a pilířů. V praxi se nejčastěji jedná o dřevěné trámky/hranoly pro konstrukci různých přístřešků, pergol, zahradních domků, parkovacích stání apod.

Montáž kotevní patky na beton

Po správném a přesném vyměření místa instalace se samotná kotevní patka přikotví k podkladu. Doporučujeme ji kotvit přímo do betonu. Beton by měl být třidy alespoň C16/20 (dříve B20). Pokud máte na betonové desce/patce ještě dlažbu, je nutné prodloužit kotvení až do betonové části, samotná dlažba není pro patku dostatečnou oporou.

K montáži budete potřebovat vrták do betonu a kotevní materiál. Zde máte možnost volby:

Od způsobu kotvení se pak odvíjí pevnost spoje. Na mohutnější konstrukce a větší počet děr doporučujeme chemickou kotvu v kombinaci se závitovou tyčí (svorníkem) a matkou.

Kotvení dřevěného sloupku

Stejně jako u montáže patky do betonu máte i při kotvení trámku několik možností a opět se způsob bude odvíjet od zamýšlené konstrukce, především pak její hmotnosti a velikosti.

Obyčejné vruty do dřeva nejsou vhodné z důvodu nedostatečné pevnost ve "střihu", a proto doporučujeme použití těch konstrukčních.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Patka úzká, profil U s prolisem, žárově pozinkovaná naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!