www.ferospoj.cz :: Patka profil U s prolisem, galvanicky pozinkovaný, výroba ČR (28.03.2024 - 15:10)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Patka profil U s prolisem, galvanicky pozinkovaný, výroba ČR

Patka profil U s prolisem, galvanicky pozinkovaný

Kotevní patka U s prolisem, galvanický pozink. Speciální kotevní prvky pro upevnění dřevěných trámů k již hotové základové desce. Toto tesařské kování Vám nabízíme v různých rozměrových variantách, v rozměrech od 60 x 60 do 140 x 120 mm. Výhodou tohoto prvku je fakt, že díky prolisu není kotvený dřevěný trám v přímém kontaktu se zemí (spodní částí patky). Dřevo, respektive nátěr, tak stárne pomaleji.

Použití kotevní patky U

V praxi se nejčastěji vužívají při kotvení dřevěných támů/hranolů pro konstrukci různých přístřešků, pergol, zahradních domků, parkovacích stání apod.

Montáž profilu na beton

Po správném a přesném vyměření místa instalace se samotný profil přikotví k podkladu. Doporučujeme ji kotvit přímo do betonu. Beton by měl být třidy alespoň C16/20 (dříve B20). Pokud máte na betonové desce/patce ještě dlažbu, je nutné prodloužit kotvení až do betonové části, samotná dlažba není pro profil dostatečnou oporou.

K montáži budete potřebovat vrták do betonu a kotevní materiál. Zde máte možnost volby:

Od způsobu kotvení se pak odvíjí pevnost spoje. Na mohutnější konstrukce a větší počet děr doporučujeme chemickou kotvu v kombinaci se závitovou tyčí (svorníkem) a matkou.

Kotvení dřevěného sloupku

Stejně jako u montáže profilu do betonu máte i při kotvení trámku několik možností a opět se způsob bude odvíjet od zamýšlené konstrukce, především pak její hmotnosti a velikosti.

Obyčejné vruty do dřeva nejsou vhodné z důvodu nedostatečné pevnost ve "střihu", a proto doporučujeme použití těch konstrukčních.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Patka profil U s prolisem, galvanicky pozinkovaný, výroba ČR naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!