www.ferospoj.cz :: Patka nastavitelná, tvar T (29.03.2024 - 13:44)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Patka nastavitelná, tvar T

Kotevní patka NASTAVITELNÁ, TVAR T

Kotevní patka galvanicky pozinkovaná, s přivařenou spodní deskou 160 x 100 mm o tloušťce 8 mm. Patka je výškově nastavitelná pomocí matice, kotevní stanoviště tak nemusí být ve stejné výšce.

Použití kotevní patky

Počet kotevních stanovišť je nutné přizpůsobit typu dřevostavby. V praxi se kotevní patka T používá tam, kde je kladen důraz na skrytí kotevních prvků. Patka se zaseká do trámů a není viditelná, to zaručuje vysokou estetičnost. Slouží k ukotvení trámů/hranolů dřevostaveb, různých přístřešků, pergol nebo stání pro auta.

Montáž kotevní patky

Po správném a přesném vyměření místa instalace se samotná patka přikotví k podkladu. Doporučujeme podkladový beton min. třídy C16/20 (dříve B20). Pokud máte na betonové desce/patce ještě dlažbu, je nutné prodloužit kotvení až do betonové části, samotná dlažba není pro patku dostatečnou oporou.

K montáži budete potřebovat vrták do betonu a kotevní materiál. Zde máte možnost volby:

Od způsobu kotvení se pak odvíjí pevnost spoje. Na mohutnější konstrukce a větší počet děr doporučujeme chemickou kotvu v kombinaci se závitovou tyčí (svorníkem) a matkou.

Kotvení dřevěného sloupku

Stejně jako u montáže patky do betonu máte i při kotvení trámku několik možností a opět se způsob bude odvíjet od zamýšlené konstrukce, především pak její hmotnosti a velikosti.

Obyčejné vruty do dřeva nejsou vhodné z důvodu nedostatečné pevnost ve "střihu", a proto doporučujeme použití těch konstrukčních.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Patka nastavitelná, tvar T naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!