www.ferospoj.cz :: Patka kotevní s roxorem, profil L, výroba ČR (28.03.2024 - 23:33)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Patka kotevní s roxorem, profil L, výroba ČR

Patka kotevní s roxorem, profil L, úzká

Kotevní patka s roxorem a třmenem ve tvaru L je vhodná pro kotvení dřevěných hranolů různých rozměrů. Tento kotevní prvek je určen pro zabetonování do čerstvého betonu, ale v případě potřeby lze instalovat i do již hotového betonu. Tato patka není výškově nastavitelná, takže po zabetonování již není možné výšku dřevěných prvků upravit. V naší nabídce naleznete ale i výškově nastavitelné kotevní patky. Kotevní patka ve tvaru U je vyrobena z oceli S235JR a proti korozi je povrchově upravena galvanickým zinkováním.

Použití kotevní patky L

Kotevní patka s třmenem ve tvaru L se nejčastěji používá ke kotvení tlačných sloupů a pilířů. V praxi se jedná o dřevěné trámy/hranoly pro konstrukci různých přístřešků, pergol, zahradních domků, parkovacích stání, houpaček, ale i větších dřevostaveb. Patky s profilem L můžete použít i pro velmi rozměrné dřevěné hranoly, které s ohledem na velikost nelze kotvit do kotevní patky U. Výsledek bude také vizuálně hezčí, patka je vidět pouze z jedné strany a když se dá ke zdi tak ani nemusí být vidět. Rozměr patky přizpůsobíte celkové hmotnosti dřevostavby a osové vzdálenosti jednotlivých kotevních stanovišť.

Montáž kotevní botky do betonu

Kotevní patku s roxorem je vhodné instalovat již při betonování podkladu. Doporučujeme použít beton třídy alespoň C16/20 (dříve B20). Roxor zapíchnete do čerstvého betonu a lehkým otáčením ho zasunete do požadované hloubky. Následně je třeba beton kolem řádně zhutnit, aby se kotevní patka po vytvdnutí betonu neprotáčela. 

Druhou možností je instalace do vytvrdnutého betonu. V tomto případě musíte vyvrtat otvor odpovídajícího průměru vrtákem do betonu. Následně ke kotvení použijete chemickou kotvu (doporučujeme vinylesterovou). Před aplikací chemické kotvy ještě otvor vyčistěte ocelovým kartáčkem.

Kotvení dřevěného sloupku

Pro bezpečné ukotvení dřevěného sloupku do kotevní patky existuje několik možností:

Obyčejné vruty do dřeva nejsou vhodné z důvodu nedostatečné pevnost ve "střihu", a proto doporučujeme použití těch konstrukčních. Vždy si před nákupem zkontrolujte průměr otvorů v patce a průměr nakupovaného spojovacího materiálu.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Patka kotevní s roxorem, profil L, výroba ČR naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!