www.ferospoj.cz :: Patka kotevní s kotvícím hrotem, tvar objímky kulatý (28.03.2024 - 17:42)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Patka kotevní s kotvícím hrotem, tvar objímky kulatý

Patka kotevní s kotvícím hrotem, tvar objímky kulatý

Zatloukací patka pro dřevostavby s hrotem, tvar patky (objímky pro kotvení dřevěné kulatiny) kulatý. Zatloukací patky jsou na první pohled málo "sofistikované" kotvy pro zakládání staveb. V praxi je však tento způsob kotvení plně funkční u všech typů malých a středně velkých dřevostaveb - při stavbě altánu, zahradní pergoly (obecně dřevostavby s lehčí střešní krytinou), dětského hřiště (dětský domeček, skluzavka či houpačka), ale také při kotvení venkovní verandy, vynášené podlahy u bazénu v terénu se spádem.

Použití kotevní patky s kotvicím hrotem

Kotevní hroty jsou vhodné pro kotvení jakékoliv stavby ze dřeva, pokud je kotevní stanoviště vhodné pro kotvení bez betonáže (zemina G3 = standardní zemina bez vysokého obsahu písků či jílu a bez permanentně vysoké spodní vody). Kotvení bez betonáže je výrazně rychlejší při nižších finančních nákladech, altán či pergolu můžete také kdykoliv demontovat, menší stavby "zazimovat" a podobně. Při používání kotevních zatloukacích patek není nutné dělat žádné výkopy, a tím pádem odpadá starost s odvozem zeminy a s úklidem.

Kotevní patky jako kotevní prvek také výrazně prodlouží životnost dřevěných sloupků plotu u hospodářských ohrad či při stavbě celodřevěných plotů u vašeho domu, samotnou realizaci základů také výrazně urychlí a zefektivní.

Kulaté dřevěné sloupky se také velmi často používají při stavbě hospodářské ohrady. Dřevo je však při přímém kotvení do země poněkud nevděčný materiál. Umožní-li Vám to finanční rozpočet stavby, doporučujeme sloupky kotvit do námi nabízeného kotevního hrotu s kulatou objímkou.

Doporučený postup pro montáž kotevních hrotů

Zatlučením roxoru na kotevní stanoviště lze provést "geologický" průzkum vhodnosti místa. Kotevní patku zatloukejte palicí přes zatloukač kotevních hrotů (lze ho nahradit dřevěným hranolem z tvrdého dřeva).

Tato zatloukací kotevní patka je vhodná pouze pro kulaté trámy a sloupky. Pokud potřebujete ukotvit trámek čtvercový, použijte kotevní patku s kotvicím hrotem a čtvercovou objímkou.

Kotvení dřevěného sloupku

Pro ukotvení trámku/sloupku jsou v objímce k dispozici čtyři otvory o průměru 10 mm.

Je několik možností, jak trámek k objímce přichytit, způsob se odvíjí od zamýšlené konstrukce, především pak její hmotnosti a velikosti.

Obyčejné vruty do dřeva nejsou vhodné z důvodu nedostatečné pevnost ve "střihu", a proto doporučujeme použití těch konstrukčních.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Patka kotevní s kotvícím hrotem, tvar objímky kulatý naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!